Регіональний центр реабілітації для військових у Полтаві: коли запрацює

Регіональний центр реабілітації для військових у Полтаві: коли запрацює

У Полтаві завершують облаштовувати регіональний центр реабілітації для військових. Там бійці проходитимуть стаціонарне та амбулаторне безплатне відновлення. Ремонтні роботи та закупівлю обладнання для центру здійснює благодійна організація.

На якому етапі створення центр реабілітації для військових

Облаштування регіонального центру реабілітації для військовослужбовців завершують на базі одного із медзакладів Полтави. Нині роботи виконали на 80%, розповів виконроб Михайло Кирьякулов.

Регіональний центр реабілітації для військових у Полтаві
Ремонт у регіональному центрі реабілітації для військових у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"На третьому поверсі тільки лишилося стелю доробити, двері вже вставлені, завозяться меблі. Наступного тижня будуть встановлювати ліжка, будуть монтуватися меблі, шафи. На другому поверсі залишились стеля та трохи електрики. На першому поверсі вже стелять лінолеум, залишилась стеля і майже все", — сказав виконроб.

Скільки пацієнтів вміщуватиме та які послуги надаватимуть

Триповерховий заклад має площу близько 2000 квадратних метрів і розрахований на 50 ліжок. У ньому проходитимуть реабілітацію військові, які отримали травми та поранення на війні.

Регіональний центр реабілітації для військових
Одне із приміщень регіонального центру реабілітації для військових у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

"На першому поверсі будуть зали фізичної терапії, кінезотерапії, апаратної терапії, зали для занять ерготерапією. На другому і третьому поверсі будуть палати. Створені широкі дверні отвори. Також кожна палата має свій санвузол згідно із вимогами інклюзивності. Кожна палата оснащена кондиціонером, у коридорах створені зручні поручні для пацієнтів, також протиковзке покриття", — пояснила завідувачка реабілітаційного центру Світлана Левченко.

Центр реабілітації для військових у Полтаві
Санвузол у регіональному центрі реабілітації для військових. Фото: Суспільне Полтава

За словами Світлани Левченко, у закладі бійці проходитимуть стаціонарну та амбулаторну безплатну реабілітацію. Потрапити сюди можна за направленням від сімейного лікаря чи вузькопрофільного спеціаліста. У центрі працюватиме команда із 50 фахівців. Серед них, зокрема, лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевти, неврологи та психологи.

У Полтаві створюють регіональний центр реабілітації для військових
Коридор у регіональному центрі реабілітації для військових. Фото: Суспільне Полтава

Центр буде один із найбільших в області, розповів Суспільному заступник директора обласного департаменту охорони здоров’я Юрій Курилко.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок