Мені зразу казали, що все зіллють на битовуху — Бучок

Мені зразу казали, що все зіллють на битовуху — Бучок

Мені зразу казали, що все зіллють на битовуху — Бучок
. Фото: Суспільне Донбас

Колишня полонянка "ДНР" Валентина Бучок, на яку у липні 2020 року було скоєно замах, прокоментувала результати розслідування, які 7 жовтня оприлюднили правоохоронці.

Валентина Бучок розказала Суспільному, що вона не вірить у версію слідства.

"Ця бідолашна жінка взяла на себе провину. Тут виникають питання: де вона взяла гранати? Чому вона там сидить одна", - сказала Бучок.

За словами потерпілої, вона цю жінку особисто не знала, але прізвище затриманої та прізвище жінки, яка надсилала їй погрози після звільнення з полону, співпадають.

"Можливо комусь це вигідно, можливо так треба. Мені з самого початку говорили, що все зіллють н битовуху", - розказала Валентина Бучок.

Що відомо

  • Валентину Бучок бойовики звинуватили в шпигунстві у 2017 році та тримали у полоні майже рік. Під час обміну заручниками 27 грудня 2017 року її звільнили з полону бойовиків.
  • За словами жінки, їй погрожують не перший раз після звільнення. Спочатку вбили її кота, а потім підпалили будинок. 15 жовтня 2019 року на подвір’я будинку Валентини невідомі підкинули гранату.
  • Після замаху на Валентину Бучок громадські організації розпочали збір підписів під зверненням до генпрокуратури, СБУ та МВС звимогами перекваліфікувати справу із "Замаху на вбивство" на "Терористичний акт".
  • Поліція Донеччини 7 жовтня заявила про розкриття резонансної справи про замах на експолонену "ДНР" Валентину Бучок, яке сталося 20 липня 2020 року у Костянтинівському районі. За попередніми даними, мотивом замаху на вбивство стали ревнощі.
На початок