Мотивує й збирає гроші на авто для ЗСУ. В Кропивницькому військовий з інвалідністю провів благодійне тренування

Мотивує й збирає гроші на авто для ЗСУ. В Кропивницькому військовий з інвалідністю провів благодійне тренування

У Кропивницькому військовий, який має інвалідність, влаштував благодійне тренування просто неба. Денис Скотніков під час виконання бойового завдання в Луганській області втратив праву ногу. Тренування назвав "Обмежено-необмежені".

На початок повномасштабного вторгнення Денис Скотніков служив в 42 батальйоні 57 бригади. Поранення отримав 22 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в місті Рубіжне. Потім подав заявку на протезування у волонтерський фонд "Protez Foundation" (США).

"І його погодили. Я потрапив у першу групу на протезування, тому через п’ять-шість місяців був запротезований. Ми туди прилетіли в п’ятницю увечері, в суботу зранку ми вже вп’ятьох ходили. Дуже швидко все робиться. Другий протез я вже отримав від держави".

Рік тому повернувся на службу. Тепер через тренування хоче мотивувати військових, які мають інвалідність. Також збирає гроші на машину для батька, який на фронті.

"Мета цього тренування — мотивувати тяжко поранених хлопців, щоб вони продовжували жити, а не забувати. І якось адаптувалися до життя. А друга ціль — це збір коштів на автівку мого батька, який на одному із найгарячіших напрямків зараз воює".

Для тренування обрали комплекс вправ на силу і витривалість, розповіла співорганізаторка акції Олександра Морозова. Туди входять біг на дистанцію 1,6 кілометра, 100 підтягувань, 200 відтискань, 300 присідань. За її словами, людям з інвалідністю можна продовжувати активні тренування, але потрібно підбирати вправи.

Благодійне тренування в Кропивницькому
Благодійне тренування в Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

Учасники тренування
Учасники тренування. Фото: Суспільне Кропивницький

Однією з учасниць тренувань стала переселенка з Херсону Ольга Середенко. Вона срібна призерка змагань "Гонка нації" у 2021 році. Бігла у семикілограмовому бронежилеті.

"Комплекс присвячений хлопцям, які зараз знаходяться там, і це велика повага до них, тому я хотіла себе спробувати. Два роки пройшло, як я не бігала, бо було народження дитини. Але я змогла і завдяки цій мотивації відчуваю, що я ще можу, і треба готуватися до змагань, які будуть в Києві присвячені нашим воїнам".

Ліворуч на турніку Ольга Середенко
Ліворуч на турніку Ольга Середенко. Фото: Суспільне Кропивницький

Каріна Мала й Денис Скотніков
Каріна Мала й Денис Скотніков. Фото: Суспільне Кропивницький

Дениса підтримує його наречена Каріна Мала. Денис сказав, що вона — найголовніший мотиватор.

"Зараз дуже багато таких чоловіків і хлопців, як Денис, хто втратив свої кінцівки. І хочеться сказати жінкам, дівчатам, щоб вони не здавалися, щоб залишалися поруч і мотивували", — сказала Каріна.

Благодійне тренування тривало понад годину. За підрахунками військового, за цей час зібрали майже сім тисяч гривень. Всього на машину треба 55 тисяч. Мають майже половину.

На початок