У Києві містянам безоплатно роздаватимуть саджанці дерев

У Києві містянам безоплатно роздаватимуть саджанці дерев

У Києві безплатно роздаватимуть саджанці дерев
Саджанці ялин та сосен. Фото: Центр альтернативного озеленення Києва/Facebook

У березні та квітні 2024 року кияни зможуть безоплатно отримати саджанці дерев для озеленення прибудинкових територій.

Про це інформує Центр альтернативного озеленення Києва.

"Як це зробити не витративши ні гривні — дізнавайтеся за номером телефону 095-888-58-00 через Viber або WhatsApp", — йдеться у повідомленні.

Раніше у Центрі альтернативного озеленення Києва, що відкрита реєстрація на отримання саджанців ялин, сосен, каштанів, дугласій, кленів, лип, дубів, буків, модрин та інших простих і невибагливих дерев.

"Таких саджанців у нас дуже багато. Всі вони із закритою кореневою системою. У 2020-2021 ми їх завезли із лісових розсадників, щоб безплатно роздати. Дерева тоді були зовсім малесенькими сіянцями. Зараз вони стали повноцінними саджанцями висотою від 1 до 2 м", — розповіли у Центрі.

Там також додали, що цьогоріч саджанці дерев роздають киянам з однією умовою.

"Ми віддаємо вам дерева в обмін на залучення ваших fb-друзів до аудиторії підписників сторінки "Контейнерне озеленення", — наголосили у Центрі озеленення.

Що відомо про озеленення Києва

Минулого року у столиці фахівці відновили створення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на 25 січня оцифрували понад 203 тисячі зелених насаджень. Також в столиці тестували "торби" для поливу дерев.

Комунальники висаджували квіти за популярним у світі принципом "Нова хвиля", а однорічні рослини використовували здебільшого для тематичних клумб. Садили також лучну рослинність серед декоративного різнотрав'я та багато злакових.

Загалом протягом вересня-жовтня цього року у столиці висадили понад 1,7 тисяч дерев, майже 24 тисячі кущів та близько 900 тисяч багаторічних квітів. Озеленення у місті тривало практично щодня.

Водночас "Київзеленбуд" повідомляє про масові крадіжки рослин із столичних парків. У компанії зазначили, якщо зібрати разом усе вкрадене, то можна було б озеленити не один сквер.

На початок