На Донеччині обстежують будинки на лінії розмежування

На Донеччині обстежують будинки на лінії розмежування

На Донеччині обстежують будинки на лінії розмежування
.

У прифронтовій Жованці спеціальна комісія оглядає зруйновані обстрілами будинки. За результатами огляду власники такого житла зможуть отримати до 300 тисяч гривень компенсації.

На компенсацію розраховує Наталя Рябошапка: у її будинку зруйнований дах, вибиті шибки, потрощені уламками снарядів стіни.

“Кілька разів у будинок прильоти були, тому що на найвищій точці вулиця, і до нас часто прилітало. Перший приліт в наш будинок був у 2016 році”, - говорить жінка. Зараз вона живе в Миколаєві. Сюди повертатися, каже, не планує.

Зруйновані обстрілами будинки у прифронтовій Жованці оглядають представники комісії. Руйнування документують та фотографують. Визначають чи підлягає будинок відновленню.

За словами начальниці гуманітарного центру "Проліска - Майорськ" Ганни Тимофєєвої, у селі подана 21 заява на 18 домоволодінь.

Жованка – це частина селища Зайцеве. Звідси до окупованої території менше кілометра. Господарі зруйнованих тут будинків вперше за шість років війни зможуть отримати гроші на нове житло, каже голова місцевої ВЦА Володимир Весьолкін.

Комісія огляне будинки у Жованці та в Бахмутці.

Нагадаємо, на компенсацію за будинки Донеччини та Луганщини, що були зруйновані внаслідок бойових дій після 14 квітня 2014 року, у Держбюджеті передбачено 20 мільйонів гривень.

На початок