Російські війська влучили по автозаправній станції 9 лютого, згоріли понад 15 будинків

Російські війська влучили по автозаправній станції 9 лютого, згоріли понад 15 будинків

Пожежа, Харків
Жителька Немишлянського району дивиться на палаючий приватний будинок, Харків, 10 лютого 2024 року. Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне Харків

У Харкові зафіксували влучання по автозаправній станції у Немишлянському районі ввечері 9 лютого. Попередньо, туди поцілив російський Shahed. Внаслідок цього стався вилив палаючого дизельного бензину.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, паливо розтеклося по вулиці з приватними будинками й вони спалахнули. Станом на зараз 14 будинків повністю згоріли, евакуювали 50 людей.

Ще чотирьох людей врятували з вогню, з них — двоє дітей. Зараз інформації про загиблих немає.

"Площа пожежі 3 700 квадратних метрів. Евакуйовано 50 харківʼян, серед яких двоє дітей. ДСНС продовжують боротьбу з вогнем та пошук можливих постраждалих людей. На місці також працюють усі відповідні комунальні служби", — сказано в повідомленні.

Доповнено 1:34. Станом на зараз один чоловік отримав 40% опіків тіла внаслідок пожежі в Харкові. Його ушпиталили, повідомив керівник облпрокуратури Олександр Фільчаков. Кількість потерпілих може збільшитися.

За його словами, понад 15 приватних будинків згоріли.

Доповнено 02:01. Рятувальники виявили тіло загиблої людини внаслідок удару РФ та пожежі, повідомила пресслужба облпрокуратури.

Доповнено 03:05. Після пожежі у Харкові з опіками першого-другого ступеня ушпиталили 45-річного чоловіка, а також 61-річну жінку, яка надихалася чадним газом, повідомила пресслужба поліції Харківщини.

Що відомо про удари РФ по Харкову 9 лютого

У Харкові перший вибух пролунав 9 лютого о 22:44. За попередніми даними, російські війська завдали ударів «Шахедами», повідомив начальник обладміністрації Олег Синєгубов.

Під ударами опинилася цивільна інфраструктура, повідомив міський голова Ігор Терехов.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок