Вибухи у Харкові 9 лютого: росіяни завдали нових ударів

Вибухи у Харкові 9 лютого: росіяни завдали нових ударів

Доповнено
Вибухи у Харкові 9 лютого: росіяни завдали нових ударів
Ракети РФ С-300 над Харковом. 16 лютого 2023 року. Фото: AP Photo / Vadim Belikov

Вибухи пролунали у Харкові ввечері 9 лютого. У місті та області оголошена повітряна тривога.

Перший вибух чули о 22:44, повідомляють кореспонденти Суспільне Харків. У місті пролунало щонайменше чотири вибухи.

Після серії вибухів над Харковом видно заграву від пожежі, повідомляють кореспонденти Суспільне Харків.

Керівник обладміністрації Олег Синєгубов повідомив про російські БПЛА і закликав перебувати в укритті.

Доповнено 22:54. Під ударами РФ у Харкові цивільна інфраструктура, повідомив міський голова Ігор Терехов.

Доповнено 23:08. Російські війська завдали ударів Shahed по Харкову та Великому Бурлуку, повідомив начальник обладміністрації Олег Синєгубов. На цю хвилину поранених та загиблих немає. За його словами, у Харкові зафіксували влучання у Немишлянському районі. У Великому Бурлуці поцілили по кафе.

Доповнено 23:34. Лікарня та ресторан зазнали пошкоджень внаслідок удару РФ по центру Великого Бурлука на Харківщині. Влучання зафіксували близько 22:00, сказав Суспільне Харків начальник Великобурлуцької селищної військової адміністрації Віктор Терещенко. Чи є пошкодження або руйнування житлових будинків, а також чи є поранені — уточнюють.

Доповнено 00:29. Щонайменше сім приватних будинків, господарчих споруд та гаражів палають на одній з вулиць у Немишлянському районі Харкова внаслідок російських ударів, повідомляє кореспондент Суспільне Харків з місця.

Доповнено 1:00. У Харкові зафіксували влучання по автозаправній станції у Немишлянському районі, повідомив міський голова Ігор Терехов. Попередньо, туди поцілив російський Shahed. Стався вилив дизельного пального та бензину. За його словами, паливо розтеклося по вулиці з приватними будинками й вони спалахнули.

Станом на зараз 14 будинків повністю згоріли, евакуювали 50 людей. Ще чотирьох людей врятували з вогню, з них — двоє дітей. Зараз інформації про загиблих немає.

Доповнено 1:34. Станом на зараз один чоловік отримав 40% опіків тіла внаслідок пожежі в Харкові. Його ушпиталили, повідомив керівник облпрокуратури Олександр Фільчаков. За його словами, людей продовжують шукати, кількість потерпілих може збільшитися.

"Російські військові, попередньо, з території Білгородської області, запустили БПЛА типу Shahed. Три безпілотники влучили по Немишлянському району Харкова. Внаслідок цього зруйнований об'єкт критичної інфраструктури. Там була велика кількість палива, тому такі жахливі наслідки пожежі", — сказав Фільчаков.

За його словами, понад 15 приватних будинків згоріли.

Доповнено 02:01. Рятувальники виявили тіло загиблої людини внаслідок удару РФ та пожежі, повідомила пресслужба облпрокуратури.

Доповнено 03:05. Після пожежі у Харкові з опіками першого-другого ступеня ушпиталили 45-річного чоловіка, а також 61-річну жінку, яка надихалася чадним газом, повідомила пресслужба поліції Харківщини.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок