Ускладнення епідситуації на Закарпатті: школи регіону закривають на карантин та переводять на дистанційне навчання

Ускладнення епідситуації на Закарпатті: школи регіону закривають на карантин та переводять на дистанційне навчання

Доповнено
Ускладнення епідситуації на Закарпатті: школи регіону закривають на карантин та переводять на дистанційне навчання
. Фото ілюстративне/Getty images

На Закарпатті у зв'язку з ускладненням епідеміологічної ситуації школи Ужгородської, Іршавської та Берегівської громад переходять на дистанційне навчання, а школи Мукачівської громади закривають на карантин.

Відповідне рішення ухвалили 9 лютого на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді.

Як зазначають у відомстві, більшість вчителів, які хворіли, вже одужали, тож можливий формат онлайн-навчання. Керівникам ужгородських музичної школи №1, школи мистецтв, ДЮСШ та інших закладів позашкільної освіти, розташованих на території громади, рекомендували продовжити проводити заняття дистанційно, крім індивідуальних занять.

"За даними моніторингу епідситуації з респіраторної групи інфекцій, в Ужгороді триває епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідемічного порогу на 87,5 % зі значною кількістю серед дітей шкільного віку (40,9%) та зростанням на 27 % дітей 15-17 років", — зауважили у міськраді.

Заклади середньої освіти Іршавської громади також з 12 до 16 лютого переходять на дистанційне навчання.

"Кількість хворих на ГРВІ серед школярів перевищує 25% від загальної кількості складу учнів громади. Тому для уникнення подальшого розповсюдження захворювання, виникла необхідність у прийнятті рішення про введення карантину та переведення на дистанційну форму навчання всі заклади загальної середньої освіти Іршавської громади", — йдеться у повідомленні.

У школах Мукачівської територіальної громади для учнів 1-7 класів навчальний процес призупинено, учні 8-11 класів — продовжують дистанційне навчання. Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичному режимі. Також у звичному режимі працюватимуть мистецькі та спортивні школи, — зазначили на сторінці Мукачівської міськради у Facebook.

Зокрема з початку 2024 року зареєстрували 2066 випадків захворювань ГРВІ, 9 випадків COVID -19 та 14 випадків грипу типу А.

Що відомо про епідеміологічну ситуацію на Закарпатті

  • У зв'язку з ускладненням епідситуації впродовж 5-9 лютого школи Ужгорода закрили на карантин, а школи Берегівської територіальної громади перевели на дистанційну форму навчання.
  • З 5 лютого у всіх дошкільних навчальних закладах та двох школах Іршавської громади запровадили карантин. Також всі школи в Рахівській громаді перевели на дистанційне навчання.
  • У Берегівському, Рахівському, Мукачівському та Ужгородському районах зросла кількість хворих на грип та ГРВІ.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок