Майже 1200 жителів Запорізької області перебувають у російському полоні або вважаються зниклими безвісти — Федоров

Майже 1200 жителів Запорізької області перебувають у російському полоні або вважаються зниклими безвісти — Федоров

Зниклі безвісти в Запорізькій області, лютий 2024
Іван Федоров. Фото: Суспільне Запоріжжя

Згідно з даними офіційного реєстру, майже 1200 жителів Запорізької області вважаються зниклими безвісти або перебувають у російському полоні. Проте реальні цифри вдвічі вищі — вважає голова ЗОВА Іван Федоров.

На його думку, через погрози окупантів не всі родичі звертаються до офіційних інстанцій:

"Коли окупант забирає людину в полон, то родичі, близькі починають його шукати на ТОТ. І від всіх структур чують одну й ту саму відповідь: “Якщо ви підете заявляти кудись або надавати якусь інформацію, то точно вашій близькій людині буде гірше”. Моя думка, але це суто моя думка як громадянина, що статистика приблизно вдвічі більше".

Серед цивільних полонених досі перебуває журналістка з Мелітополя Ірина Левченко та її чоловік. Окупаційна влада заарештувала подружжя 6 травня 2023 року. Наразі про них немає жодної інформації:

"Відомостей і у мене немає", — зазначив Федоров.

Суспільне повідомляло, що станом на 2 лютого 2024 року, за інформацією ексголови ЗОВА Юрія Малашка, вважалися зниклими безвісти або перебували в російському понад 680 жителів Запорізької області. Серед цивільних полонених майже два роки перебуває міський голова Дніпрорудного Євген Матвєєв.Про його місцеперебування та стан здоров'я наразі немає остаточної інформації.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок