"Доступні ліки": як працює програма в Ужгороді

"Доступні ліки": як працює програма в Ужгороді

462 медичні препарати входять до Реєстру лікарських засобів за програмою "Доступні ліки". Про це Суспільному розповіла завідувачка однієї з ужгородських аптек Вікторія Ковальова. За її словами, до переліку також входять близько 19 видів інсуліну.

Василь Халус має хворобу Паркінсона. Кілька необхідних йому препаратів є в переліку лікарських засобів за програмою "Доступні ліки".

"Лікарка сказала, що "Доступні ліки" діють. Там потрібно трохи доплатити, але все одно половину суми компенсує. Не дуже легко, чесно кажучи. Потрібно один день йти записуватися до лікаря. Потім 3-4 дні чекати. Прийдеш і знову черга. Важко. Але добре, що дають мені вже 2 роки", — розповів відвідувач аптеки Василь.

Програма "Доступні ліки" працює понад 5 років. За словами завідувачки аптеки Вікторії Ковальової, до програми входять препарати як українських, так і закордонних виробників.

"До реєстру цієї державної програми входять медикаменти, які використовують люди з хронічними захворюваннями: гіпертонія, цукровий діабет, бронхіальна астма. Кількість медикаментів нараховується понад 400. Туди належать близько 19 видів інсуліну", — зазначила Вікторія Ковальова.

На період воєнного стану лікарські засоби можна отримати за електронним та за паперовим рецептом без прив'язки до місцевості.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок