У Кременчуці діє ресурсний центр для жінок та дівчат: як він працює

У Кременчуці діє ресурсний центр для жінок та дівчат: як він працює

У Кременчуці працює ресурсний центр для жінок та дівчат. Це безпечний простір, де вони можуть відновити свій фізичний та емоційний стан, розкрити свій творчий потенціал, отримати психологічну підтримку, юридичну консультацію, та кваліфіковану допомогу у випадку гендерно зумовленого домашнього насильства.

Про це Суспільному розповіла координаторка центру Оксана Козловська.

Ресурсний центр приймає жінок, дівчат та хлопців до 12 років.

Оксана Козловська, координаторка центру
Оксана Козловська, координаторка центру. Суспільне Полтава

"Наш ресурсний центр – це безпечне місце для жінок. Куди жінка може звернутися, відновити свій психологічний, емоційний стан, а також провести час з користю. В нас є для жінок заняття з арт-терапії, нейрографіки, також у нас є спільні заняття, де мама з дитиною може прийти пограти в настільні ігри, помалювати, поліпити, або наприклад бісероплетіння, створення якихось поробок з різних матеріалів", — повідомила координаторка центру Оксана Козловська.

Які послуги надає ресурсний центр

В центрі можна скористатися послугами юриста, психолога та логопеда. Також залучають лікарів для проведення групових консультацій.

У Кременчуці діє ресурсний центр для жінок та дівчат
В центрі практикують різні види терапії. Суспільне Полтава

"Ми надаємо юридичні консультації, також допомагаємо у складанні процесуальних документів та написанні заяв. Супроводжуємо їх також у написанні документів, допомагаємо написати документи до поліції, до правоохороних органів, судові документи допомагаємо їм писати. Найчастіше звертаються жінки з питаннями про розлучення, поділ майна, втрачені документи", — розповіла юристка центру Таміла Яременко.

Для участі в заходах та проведення консультацій до ресурсного центру можуть звертатися жінки будь якого віку.

Яка адреса ресурсного центру

Ресурсний центр працює за адресою вулиця Університетська, 1.

Працює щоденно з 9:00 до 19:00.

Світлана Бивала, учасниця заходів центру
Світлана Бивала, учасниця заходів центру. Суспільне Полтава

"Я прийшла в ресурсний центр вперше вже мабуть декілька місяців тому, точно не згадаю. І мені тут завжди подобається, я сюди приводжу всіх своїх подруг. Тому що, наприклад, можна помалювати, можна дуже багато чого спробувати. Я тут вперше дізналася, що таке термомозаїка, що таке власне петриківський розпис",повідомила учасниця заходів центру Світлана Бивала.

Ресурсний центр реалізують завдяки міжнародній підтримці, а також благодійної організації "Світло надії". Звернутися до нього можуть всі жінки, зокрема, і ті, які постраждали від домашнього насильства. Всі послуги та консультації надають безплатно.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок