"Як щури". Росіяни збільшили кількість атак на Куп'янському напрямку: з чим це пов'язано

"Як щури". Росіяни збільшили кількість атак на Куп'янському напрямку: з чим це пов'язано

"Як щури". Росіяни збільшили кількість атак на Куп'янському напрямку: з чим це пов'язано
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На Куп'янському напрямку росіяни збільшили кількість штурмів, однак почали використовувати в атаках поблизу Синьківки менше техніки.

Про це в етері "Суспільне. Спротив" сказала речниця 14 окремої механізованої бригади імені Романа Великого Надія Замрига.

"Ситуація знов починає трохи загострюватись. Якщо попередні кілька діб це було три-п’ять атак, навіть день був взагалі без проведення штурмових дій з боку противника, то сьогодні ми маємо вісім атак. Це говорить про те, що противник за цей час встиг поповнити свої запаси особовим складом, боєкомплектом, і знову відновив свої марні спроби йти в атаку і шукати слабке місце в обороні нашої бригади. Це йому не вдається", — говорить Надія Замрига.

Помітила, коли противник проводить менше штурмових дій, більше страждають населені пункти й мирне населення, тому що він тоді завдає більше шкоди у цій сфері.

"Роблю свій особистий такий висновок, що ворог біситься, коли не вдається щось зробити на передовій, зазнає втрат. Скажімо, минула доба була досить ефективна в плані знищення противника князівськими воїнами — понад 10 знищених ворогів, близько 20 поранених, знищений склад з боєприпасами. Від таких втрат, від того, що нічого не вдається, вилазить їхня підла натура, і страждають від авіаційних ударів, досить інтенсивного артилерійського мінометного вогню населені пункти", — розказала речниця 14-ї ОМБр.

Збройні Сили України
Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

За її словами, росіяни почали використовувати менше техніки поблизу Синьківки.

"Дещо, мабуть, зробили висновки, але піхота пробує. Вони, як щури, вони намагаються знайти будь-яку щілину в обороні, їм це не вдається, але, використовуючи свій чималий людський ресурс, вони далі пробують це робити. Але, завдяки шаленій роботі аеророзвідки, це їм не вдається, вчасно виявляється і ще на підходах до передових позицій наших підрозділів досить успішно знищуються. Однак сказати, що їхній дух впав і ніхто не піде на штурм, це було б легковажно з нашого боку", — каже Замрига.

Що відомо про Синьківку та спроби РФ її захопити

Синьківка — це село у Куп'янському районі Харківської області. До вторгнення РФ в Україну там проживали до 400 людей. Останні жителі евакуювалися з села у жовтні 2023 року через російські обстріли та авіаудари.

"Усе село розбили, хат взагалі, грубо кажучи, немає. Від нас за два кілометри вже передок ішов. Там не перестають лупити. Обстріли цілодобові — і вдень, і вночі. Хаотично, без вибірково. Куди Бог пошле, куди вітер повіє — туди й летить. Стріляли з усього — міномети, "Гради" касетні, танки, САУ. Навіть були авіаудари. Один двоповерховий будинок склало повністю, до підвалу. І в кінці села ще по одному попало. Дрони літають. Зараз тебе побачать, відразу туди й удар буде, — розповідав Суспільному у жовтні Артем Черкавський, який евакуювався одним з останніх.

За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, захоплення Синьківки для росіян стратегічно важливе. Це "сіра зона".

"Це важкий напрямок для нас, бо для ворога він є принциповим, логістичним. У випадку захоплення Синьківки для РФ відкривається плацдарм для блокування Куп'янська та Куп'янська-Вузлового. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб ефективно протидіяти", — розказав Синєгубов.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок