Дев'ятнадцять разів під обстрілами: як минула доба на Донеччині

Дев'ятнадцять разів під обстрілами: як минула доба на Донеччині

Дев'ятнадцять разів під обстрілами: як минула доба на Донеччині
29 січня 2024 рік, Донецька область. Фото: Вадим Філашкін/Telegram

Унаслідок обстрілів Донеччини за минулу добу одна людина загинула, ще двоє — зазнали поранень. Під вогнем армії РФ були десять населених пунктів, зокрема Авдіївка, Костянтинівка, Курахове, Мирноград. Через бойові дії у Костянтинівці знеструмлене обладнання оператора системи розподілу, частина міста без газу та світла.

Окупаційні війська проти мирного населення застосували авіацію, ракети, ЗРК "С-300", артилерію, повідомили в поліції Донеччини.

"Поранена людина в Авдіївці. Окупанти зруйнували приватний і два багатоквартирних будинки. Трьома ракетами росіяни вдарили по Очеретиному — пошкодили п'ять багатоквартирних будинків. На Цукурине загарбники спрямували дві ракети "С-300", пошкоджені шість приватних осель і транспортний об’єкт", — йдеться на сайті головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Там також зазначили, що по Костянтинівці армія РФ вдарила з артилерії, перебиті комунікації.

"У Костянтинівці пошкоджені три приватні будинки, гараж, газопровід та лінію електропередач. Ще один будинок пошкоджений у Новомарковому", — зазначив у Telegram очільник Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Він також повідомив, що за минулу добу під обстрілами були всі райони області.

  • Покровський район. У Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка, Єлизаветівка й Максимільянівка. Обстріляні околиці Курахівської громади. У Мирнограді одна людина загинула й одна поранена, пошкоджені прибудова до готелю та дві багатоповерхівки.
  • Краматорський район. У Лиманській громаді обстріляні Торське, Зарічне та околиці Ямполя, Ямполівки й Тернів.
  • Бахмутський район. У місті Часів Яр пошкоджені п'ять приватних будинків, дві багатоповерхівки, інфраструктурний об'єкт і торговий павільйон. У Сіверську пошкоджені три багатоповерхівки та інфраструктурний об'єкт.

"На ранок залишаються без світла сорок дві з половиною тисячі споживачів у 75 населених пунктах. Через пошкодження внаслідок бойових дій системи газопостачання від газорозподільної мережі відключені 72 споживачі", — повідомили в Міненерго.

За фактами обстрілів поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок