Жителі Хмельниччини отримали 147 млн грн компенсації за розміщення у себе переселенців

Жителі Хмельниччини отримали 147 млн грн компенсації за розміщення у себе переселенців

Жителі Хмельниччини отримали 147 млн грн компенсації за розміщення у себе переселенців
. Фото ілюстративне, Суспільне

З березня 2022 по жовтень 2023 року понад 147 млн грн компенсації за комунальні послуги отримали жителі Хмельниччини, які безоплатно розмістили у своїх помешканнях переселенців. Загалом подавали Мінреінтеграції щомісячних реєстрів на майже 163 млн грн. Виплати за листопад та грудень 2023 року ще не проведені.

Про це Суспільне Хмельницький повідомила начальниця управління ЖКГ Департаменту розвитку громад Хмельницької ОВА Наталія Лисак.

"З початку збройної агресії найбільше заяв на компенсацію було подано у квітні 2022 року (9825) щодо прихистку 35922 осіб. Надалі, щомісячно кількість заяв зменшувалась, відповідно зменшувалась і кількість ВПО. Так, у грудні 2022 року подано вже 4531 заява про прихисток 13374 ВПО, а у грудні 2023 року – 3221 заява про прихисток 8784 ВПО", — розповіла Наталія Лисак.

Насправді кількість громадян, які прихистили ВПО, в області дещо більша, каже чиновниця.

"Не усі мешканці області подають заяви на компенсацію з різних причин: чи то родинні зв’язки, чи то відсутні документи на право власності або користування будинком/квартирою тощо", — пояснила начальниця управління ЖКГ Департаменту розвитку громад Хмельницької ОВА.

Наталія Лисак розповіла, що сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні. Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

"З березня 2022 року компенсаційні виплати здійснювались з різних джерел фінансування: з державного бюджету та коштом міжнародних донорів (Організації Об’єднаних Націй та Товариства Червоного Хреста в Україні). У 2023 році виплати проводились за рахунок Товариства Червоного Хреста в Україні", — каже Наталія Лисак.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок