Уламки ракети пошкодили хребет: у Львові проходить реабілітацію дівчинка з Бахмута

Уламки ракети пошкодили хребет: у Львові проходить реабілітацію дівчинка з Бахмута

Уламки ракети пошкодили хребет: у Львові проходить реабілітацію дівчинка з Бахмута
Ліза з Бахмута. Фото: пресслужба Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру

У Західноукраїнському дитячому медичному центрі проходить реабілітацію Ліза з Бахмута. Унаслідок авіаудару, який здійснили війська РФ, дитина отримала мінно-вибухову травму. Зараз вона заново вчиться сидіти, стояти та робить перші кроки.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, коли дитину привезли у медичний центр, через травму хребта вона могла лише лежати та сидіти з підтримкою. З нею почала працювати мультидисциплінарна команда: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та їхні асистенти, невролог, рефлексотерапевт та педіатр.

"Спершу ми навчали її стояти з допомогою вертикалізатора. Потім працювали над сидінням і повзанням. Іноді заняття були через сльози, але у реабілітації дітей це є досить часто через відсутність мотивації", – згадує перші заняття з Лізою фізична терапевтка Галина Щукіна.

За час лікування медикам вдалось досягнути прогресу. Дівчинка вже починає самостійно стояти, повзати та робить перші самостійні кроки.

"Ліза змінилась насамперед емоційно. Вона охоче йде до нас на заняття, бо довіряє нам. Тому ми маємо такі хороші результати. Завдяки заняттям ми змогли укріпити усі групи м’язів дівчинки. Вона зараз може стояти з допоміжними засобами, починає самостійно повзати, пересувається у спеціальних ходунках або зі сторонньою підтримкою", – розповідає фізичний терапевт Віталій Гречка.

Фахівці клініки кажуть, що володіють різними ефективними методиками реабілітації та робитимуть усе можливе для максимального відновлення втрачених функцій у дитини. Ліза мріє, що колись зможе ходити і бігати як інші діти.

"Її дуже мотивують до занять інші дітки, які ходять. Вона хоче разом із ними бавитись, стрибати. Тому, попри вік, охоче займається, і досягає результатів", – додає керівниця Клініки комплексної медичної реабілітації Анна Галик.

На початок