Головна мотивація — сім'я: військовий із подвійною ампутацією реабілітується у Львові

Головна мотивація — сім'я: військовий із подвійною ампутацією реабілітується у Львові

Головна мотивація — сім'я: військовий із подвійною ампутацією реабілітується у Львові
Олег Лучин у центрі "Незламні". Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

30-річний Олег Лучин родом із села Зимна Вода біля Львова. Його мобілізували рік тому. Олег воював у Бахмуті й був поранений у серпні 2023 року, внаслідок чого втратив обидві ноги. Зараз військовий проходить реабілітацію у Львові.

Про це розповіли у пресслужбі Першого медоб'єднання Львова.

Олег отримав поранення в окопі — з безпілотника скинули гранату. На нього припав основний удар: у військового були множинні уламкові поранення. Через обстріли військових не могли евакуювати, тож турнікети на ногах Олега пробули вісім годин.

За цей час тканини почали відмирати, тож медики стабілізаційного пункту ампутували обидві кінцівки. Згодом Олега лікували в Дніпрі та Києві.

"Олег дуже переживав як звістку про подвійну ампутацію сприйме його дружина. Та коли почув її перші слова "Я завжди буду поруч", то відчув полегшення і віднайшов сили боротися за своє майбутнє: "Тоді я зрозумів, що понад усе хочу просто жити та стати на ноги", — йдеться у повідомленні пресслужби Першого ТМО Львова.

Коли Олег прибув до Львова, в центр "Незламні", його життя підтримували апарати. Перші десять днів він пробув у реанімації.

“Стан пацієнта ускладнювала мультирезистентна бактеріальна інфекція, яка не контролювалася антибіотикотерапією. Це сильно вплинуло на роботу легень та нирок. В Дніпрі він проходив процедуру гемодіалізу. Коли він надійшов до нас, роботу внутрішніх органів підтримували апарати. Тому спершу ми мусили побороти інфекцію. А коли нам це вдалося, ми закрили дефекти мʼяких тканин, що виникли після ампутації кінцівок", — розповідає хірург Мар’ян Кузьмак.

Згодом із військовим почали працювати фізичні терапевти. Їхнє завдання — допомогти Олегові відновити рівновагу й зміцнити руки, аби він міг запротезуватися. Оскільки уламки також зачепили мʼякі тканини й перегородку носа військового, за тиждень хірурги центру "Незламні" спільно з одеськими колегами виконають операцію з реконструкції та пластики носа. Після цього спеціалісти Центру естетичної медицини Першого медоб’єднання Львова зашліфують рубці й шрами в межах проєкту "(Не) до краси".

У пресслужбі Першого ТМО Львова повідомляють, що Олег Лучин бажає повернутися до цивільного життя, а головною мотивацією на шляху до відновлення для нього є сім’я: дружина, донечка та мрія про сина.

На початок