Стало відомо, скільки переселенців за рік безоплатно прихистили жителі Дніпропетровщини. Як отримати компенсацію

Стало відомо, скільки переселенців за рік безоплатно прихистили жителі Дніпропетровщини. Як отримати компенсацію

ВПО, прихисток, Дніпро
Переселенці, ілюстративне фото. Фото: управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради

За минулий рік жителі Дніпропетровщини безкоштовно прихистили майже 40 тисяч людей з "гарячих" точок. Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Безоплатно розмістивши у себе переселенців, жителі області можуть отримати компенсацію за урядовою програмою "Прихисток". Вона фінансується Товариством Червоного Хреста України.

"Прихисток" працюватиме і цього року. Щоправда, тепер відшкодування не передбачене для власників житла, які прийняли у себе родичів", – кажуть в адміністрації.

Загалом за майже два роки цієї програми жителям Дніпропетровщини, які безоплатно прийняли внутрішньо переміщених, виплатили понад 250 млн грн.

Як отримати компенсацію за прихисток для переселенців

  • Розмір відшкодування – до 450 грн на місяць за кожного поселеного. Отримати кошти можна, зареєструвавши пропозицію для розміщення мешканців, які вимушено покинули власні домівки, на сайті «Прихисток».
  • Коли прийняли пожильців, слід повідомити про це органи місцевого самоврядування, надати документи, які підтверджують, що ви є власником майна. А ще довідки про статус людей, яких прихистили та реквізити банківського рахунку. Після – написати заяву на компенсацію. Звернутися із цим можна й до адміністраторів ЦНАП.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок