Склад збірної України з біатлону на закордонні збори

Склад збірної України з біатлону на закордонні збори

Ексклюзивно
Склад збірної України з біатлону на закордонні збори
. НОК України

Головний тренер збірної України Юрай Санітра - про плани на очікувані закордонні збори та біатлоністів, які будуть готуватися до сезону в команді "А".

Першу половину підготовки до біатлонного сезону збірна України провела вдома: усе літо команда "А" базувалася в Сянках, де пройшли три збори. У коментарі Суспільне Спорт наприкінці серпня Юрай Санітра підкреслював, що такий перебіг подій не критичний, але вкрай важливим є виїзд на закордонні збори в жовтні.

Тоді було розуміння, що точно виїхати в Європу зможуть Дмитро Підручний та Олена Підгрушна (завдяки шоу-гонці у Вісбадені), а щодо інших біатлоністів велася робота. Суспільне Спорт знову поспілкувалося з Юраєм Санітрою на тему закордонного збору біатлонної збірної.

"Продовжуємо працювати над виїздом на збори до Німеччини та Австрії одразу після закінчення чемпіонату України. Усі документи для цього готові, але, на мою думку, поки не потрапимо на німецькі землі, рано говорити про наш виїзд. Бо ситуація змінюється ледь не щохвилини, утім я впевнений, що нам вдасться виїхати", - пояснив Юрай Санітра.

Словацький тренер уже визначився зі складом команди, яка буде готуватися в Німеччині та Австрії до початку сезону Кубка світу: "На збори їдемо у тому ж складі, який готувався зі мною під час літньої підготовки", - зазначив Санітра.

Склад збірної України з біатлону на закордонні збори

Чоловіки: Дмитро Підручний, Сергій Семенов, Артем Прима, Руслан Ткаленко, Богдан Цимбал, Антон Дудченко і Тарас Лесюк

Жінки: Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Катерина Бех, Дар'я Блашко, Олена Підгрушна, Юлія Журавок

Юлія Джима готується до сезону в Словенії під керівництвом Уроша Велепця, а інформації щодо плани Анастасії Меркушиної у Санітри не було. Але як зазначив в інтерв'ю Biathlon.com.ua президент федерації Володимир Бринзак, Меркушина разом з батьком залишиться в Україні разом з командою "Б" (готуватиметься в Сянках), а на закордонні збори виїде 1 листопада.

Читайте також: Юрай Санітра - про відсутність на чемпіонаті України Юлії Журавок та Віти Семеренко

Згідно з планом тренерського штабу, спершу команда готуватиметься в німецькому Рупольдингу, а далі переїде в австрійський Рамзау.

"Хочемо залишитися в Рамзау до моменту виїзду на сніг, без повернення в Україну. Щодо збору в листопаді, поки не можу сказати, де будемо його проводити", - резюмував Санітра.

Сезон Кубка світу з біатлону має розпочатися наприкінці листопада у Контіолахті. Інформації про зміщення чи перенесення етапів Кубка світу ще не було, але уже відомо, що сезон Кубка IBU розпочнеться не в грудні, а в січні.

На початок