Санітра: "Восени збірній особливо необідно виїхати за кордон"

Санітра: "Восени збірній особливо необідно виїхати за кордон"

Ексклюзивно
Санітра: "Восени збірній особливо необідно виїхати за кордон"
. Санітра

Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів, що перед початком сезону біатлоністам вкрай важливо виїхати за кордон. За його словами, цим питанням вже займаються на найвищому рівні.

Словацький фахівець відзначив, що умови в Україні задовольняють команду під час літньої підготовки. Однак восени, перед сезоном, важливо готуватися в засніженій місцевості.

"Поки що дефіциту в підготовці нема — як тренерський штаб, так і спортсмени задоволені роботою влітку. Однак зараз починається частина підготовки до сезону, під час якої особливо важливо отримати перший контакт зі снігом, важливо виїхати за кордон.

Однак зараз починається частина підготовки до сезону, під час якої особливо важливо отримати перший контакт зі снігом, важливо виїхати за кордон.

Саме осіння підготовка є дуже важливою, це та частина процесу, яка сильно впливає на весь сезон. Усі команди, які мають змогу, уже перебувають на зборах в Австрії чи інших місцях, тому для нас вкрай важливо виїхати в жовтні за кордон на сніг".

Санітра додав, що питання виїзду команди на закордонний збір вирішується на найвищому рівні: проблемою займається і федерація біатлону України, і Міністерство молоді та спорту.

"Якщо не дозволять виїхати в жовтні на закордонні збори, будемо надалі імпровізувати, готуватися в умовах, в яких дозволяє пандемія", - підсумував тренер.

Що відомо

  • Словацький тренер Юрай Санітра з весни 2020 року працює не лише з чоловічою збірною України з біатлону, але й з жіночою. Усю літню підготовку українські біатлоністи поки що проводять в Сянках, на Львівщині.
  • Днями у Сянках біатлонна збірна змагалася в контрольному спринті. Найкращий результат показали Віта Семеренко та Артем Прима.

На початок