Для жителя Змієва, який втратив сестру і будинок, за добу зібрали понад півтора мільйона гривень

Для жителя Змієва, який втратив сестру і будинок, за добу зібрали понад півтора мільйона гривень

Іван Смачелюк, який вижив під час ракетного удару по Змієву на Харківщині
Іван Смачелюк, який вижив під час ракетного удару по Змієву на Харківщині, 8 січня 2024 року. Фото: Лариса Говина/Суспільне Харків

63-річний Іван Смачелюк, який вижив під завалами будинку після удару РФ по Змієву на Харківщині вранці 8 січня та втратив сестру, каже, що на зібрані кошти хоче придбати нове житло.

Після ракетного удару Івана Смачелюка взяла до себе жити донька, розповів він Суспільне Харків 9 січня.

Йому пропонували кімнату в гуртожитку, проте чоловік відмовився: "Нам розібрати хоч це, впоратися. А потім будемо щось робити. Одні кажуть будуватися, інші — купити хату хорошу. Маленьку, бо велика нам не треба. Можливо, купимо та й не будемо голову морочити. Було б мені 30 років, тоді б ще будувався. Уже вистачить. 40 років пробудувався — секунда й немає".

Близько 16:00 8 січня волонтерка Наталія Попова оголосила про збір коштів для Смачелюка.

Кошти збирали на дві банківські карти: його особисту та волонтерки, говорить Попова.

Станом на 18:13 9 січня, на рахунок волонтерки надійшло майже 800 тисяч гривень. За її словами, на банківській картці чоловіка назбиралася приблизно така ж сума.

смачелюк
Іван Смачелюк після ракетного удару 8 січня, Зміїв, Харківська область. Фото: Лариса Говина/Суспільне Харків

"Я побачила його фотографію. Те, що він пережив щодо втрати сестри, — це дійсно жахливо, тому що бути поруч із живою людиною, а потім таке... Це дійсно трагедія. Я розумію, що всіх у країні не врятую, але якщо кожен буде допомагати хоч одній людині, ми якось проживемо цю зиму", — сказала Попова.

Що відомо про ракетний удар по Змієву 8 січня 2024 року

Вибухи у Змієві пролунали близько 07:00. Російські війська завдали ракетних ударів. Два влучання зафіксували в житловому секторі, внаслідок чого пошкоджені приватні будинки.

За даними облпрокуратури, з-під завалів будинку дістали 63-річного чоловіка та 62-річну жінку — їх ушпиталили. Як повідомляв керівник ОВА Синєгубов, 88-річному чоловіку надали першу медичну допомогу.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок