Ірпінь та Бучу відвідала делегація із Німеччини

Ірпінь та Бучу відвідала делегація із Німеччини

Доповнено
Ірпінь та Бучу відвідала делегація із Німеччини
Делегація із Німеччини біля Романівського мосту. Фото: Ірпінська міська рада/Telegram

Ірпінь на Київщині відвідала делегація із Німеччини. Гості побували в знакових місцях та послухали історію окупації міста під час повномасштабного вторгнення російських військ.

Про це повідомив у Telegram міський голова Олександр Маркушин.

Зазначається, що в Ірпінь приїхали депутати німецького Бундестагу від різних парламентських фракцій, референти з міжнародних питань, політики безпеки й оборони. Вони побачили рівень руйнувань та відбудову в умовах повномасштабної війни.

київщина
Німецька делегація біля кладовища розстріляних автівок в Ірпені. Фото: Ірпінська міська рада/Telegram

"Жоден з учасників делегації не приховував емоцій коли опинився перед прірвою зруйнованого Романівського мосту та посеред кладовища розстріляних автівок. Вони мали змогу фізично доторкнутися до наслідків злочинів Росії", — сказав Маркушин.

київщина
Фото (ілюстративне): Ірпінська міська рада/Telegram

За словами міського голови, найголовніше те, що ці люди розповідатимуть про побачене і почуте урядовцям та парламентарям інших країн, коли постане питання підтримки України та українців.

Також німецькі делегати побували у Бучі. Вони, зокрема, відвідали Храм Святого Апостола Андрія Первозванного, де вшанували пам'ять невинно вбитих біля інсталяції 501-му загиблому бучанцю та побачили фотосвідчення військових злочинів.

Ірпінь та Бучу відвідала делегація із Німеччини
Німецькі делегати вшанували загиблих бучанців. Фото: Бучанська міська рада/Telegram

"На жаль, російська пропаганда і досі намагається впливати на мислення європейців. Ми тут, щоб показати правду всьому світу", — сказав співробітник офісу депутатки Зємтьє Мьоллер Онно Зьолінг.

Ірпінь та Бучу відвідала делегація із Німеччини
Фотосвідчення перебування російських військових у Бучі. Німецькі делегати відвідали виставку у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного. Фото: Бучанська міська рада/Telegram

Делегатам показали результати відбудови Бучанського ліцею №3, який був пошкожений у результаті окупації міста. Гості також мали змогу спуститися в укриття та побачити, як навчаються учні під час повітряних тривог.

"Ми вражені вашою стійкістю та незламністю! Навіть незважаючи на загрозу українські діти мають змогу здобувати знання!", — сказав провідний радник з питань зовнішньої й безпекової політики депутата Кнута Абрахама Ріхард Тельчік.

Що відомо про візити іноземних делегацій на Київщину восени 2023 року

9 листопада посли Великої Британії, Швеції, Фінляндії та Канади побували у селищі Калита в Броварському районі. Іноземні гості відвідали ЦНАП Калитянської громади, будинок культури, бібліотеку та оглянули укриття.

6 листопада хорватський посол Аніцею Джаміч, під час свого візиту на Київщину, обговорив ефективне відновлення регіону, для якого, зокрема, необхідне повне розмінування.

3 листопада в Ірпінь приїхали чотири посадовці зі штату Юта (США): очільники міст Солт-Лейк-Сіті, Вайн'ярд Хейвен, Беара та керівник операційного офісу Асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості штату Роберт Керролл. Вони відвідали місця найбільших руйнувань в місті та подивилися на роботу всесвітньовідомого митця стріт-арту Бенксі.

У жовтні міністр оборони Естонії Ханно Певкур у межах свого візиту в Україну побував у Бучі та Ірпені. Він побачив, як відновлюються міста, зруйновані під час спроби наступу армії РФ на Київ минулого року та вшанував пам'ять загиблих унаслідок російської агресії.

Також у жовтні німецькі парламентарі з Бундестагу відвідали Бучу. Вони пройшлися вулицею Вокзальною, оцінили масштаби відбудови та поспілкувалися із місцевими жителями.

У вересні державний секретар США Ентоні Блінкен відвідав бійців ДПСУ, які захищають український кордон у Київській області. Він, зокрема, повідомив, що Сполучені Штати направлять 300 мільйонів доларів фінансування для продовження цієї важливої роботи.

На початок