Блінкен відвідав українських прикордонників на Київщині

Блінкен відвідав українських прикордонників на Київщині

Блінкен відвідав українських прикордонників на Київщині
. Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідав українських прикордонників, 7 вересня 2023 рік. Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Державний секретар США Ентоні Блінкен 7 вересня відвідав бійців ДПСУ, які захищають український кордон у Київській області.

Про це глава американської дипломатії повідомив у Twitter.

"Приїхав до прикордонників, щоб побачити, як вони продовжують захищати територію та народ України. Ми надаємо 300 мільйонів доларів фінансування для продовження цієї важливої роботи", — зазначив Блінкен.

Як пише CNN, українські оборонці показали державному секретарю отримані від США безпілотники спостереження, чотири автомобілі MRAP, а також декілька збитих російських дронів.

У гостьовій книзі наприкінці візиту дипломат написав: "Українським прикордонним силам і національній поліції — із захопленням за вашу надзвичайну мужність і службу вашій країні та нашому партнерству".

Окрім цього, Блінкен провів зустріч із головою ДПСУ Сергієм Дейнекою та оцінив організацію з використання і застосування прикордонниками отриманої американської допомоги, вказали у відомстві.

Що відомо про візит Блінкена до України

Блінкен 6 вересня приїхав до Києва, здійснивши свій третій візит в Україну за час повномасштабного вторгнення Росії.

Держсекретар США провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським, під час якої сторони обговорили ситуацію на фронті й нагальні оборонні потреби, зокрема в далекобійній зброї, артилерії та бронетехніці.

На початок