У Львові оголосили конкурс на облаштування меморіального комплексу військових поховань

У Львові оголосили конкурс на облаштування меморіального комплексу військових поховань

Доповнено

У Львові оголосили міжнародний архітектурний конкурс на проєкт меморіального комплексу військових поховань. Меморіал облаштують на вулиці Мечнікова.

Таке рішення ухвалили під час засідання виконкому Львівської міськради.

Конкурс стартував 5 січня. Зареєструватися учасники можуть до 21 січня, а до 18 березня — подати конкурсні пропозиції. Результати архітектурного конкурсу повідомлять на початку квітня, їх також обговорять із сім’ями загиблих військовослужбовців.

"Ми хочемо бачити пропозиції щодо того, як мають виглядати поховання військових, поховання наших українських Героїв. Ми хочемо бачити інклюзивний простір, адже багато побратимів будуть відвідувати комплекс на кріслах колісних. Ми хочемо бачити зону для днів пам’яті. Ближче до вулиці Мечникова можуть бути досить великі зібрання і вшанування пам’яті Героїв. Це має бути з одного боку комфортний простір з точки зору доступності і перебування, а з іншого -- він має нести на собі цю меморіальну функцію, він має бути значущий. Також це має бути певний простір меморіального скверу, де в ландшафтній формі буде наголошено на історичних подіях, російсько-українській війні, в ході якої віддали свої життя українські Герої, які поховані на вулиці Мечнікова", – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, переможцям конкурсу виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн, за 2 місце – 300 тис. грн, а за 3 місце – 200 тис. грн. Фінансування конкурсу та виплата премій переможцям будуть здійснюватися не з бюджету міста, а за гроші благодійників.

На початок