Сили оборони відбили 10 штурмів військ РФ на лівобережжі Херсонщини та знищили російські РСЗВ та гармати

Сили оборони відбили 10 штурмів військ РФ на лівобережжі Херсонщини та знищили російські РСЗВ та гармати

Херсонщина, берег Дніпра, українські військові
. Українські військові на березі Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року. Фото: AP

Російські війська не припиняють спроб вибити українські підрозділи з позиції на лівобережжі Дніпра. Сили оборони за добу відбили 10 російських штурмів.

Про це в Telegram повідомили Сили оборони півдня.

Армія РФ зазнала значних втрат на лінії бойового зіткнення та відійшла на свої попередні позиції, йдеться в повідомленні.

Також в Силах оборони повідомили, що російські підрозділи ведуть активну аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами та застосовують ударні дрони по населених пунктах Херсонщини й прибережних районах Миколаївщини.

Водночас українські військові завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, їх вогневих позиціях і тилах. За добу на лівобережжі Херсонщини ліквідували дев'ять окупантів, а також знищили реактивну систему залпового вогню "Град", дві самохідні артилерійські установки "Піон" та дві гармати, йдеться в повідомленні.

Раніше керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що в ніч з 29 на 30 грудня сили протиповітряної оборони збили над Херсонщиною два ударні безпілотники армії РФ типу "Shahed", ще один — на Миколаївщині. Дронова атака півдня тривала майже чотири години.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок