На Житомирщині коштом громад створюють 54 мобільні вогневі групи ППО

На Житомирщині коштом громад створюють 54 мобільні вогневі групи ППО

ППО
На Житомирщині ППО забезпечили кулеметами. Скриншот: Суспільне Житомир

Коштом громад на Житомирщині створюють 54 мобільні вогневі групи — для цього за 108 мільйонів гривень, наданих громадами, купили для них пікапи та обладнання. 21 транспортний засіб поставили на бойове чергування, ще 33 до кінця 2023 року доставлять у військову частину.

Про це в інтерв'ю журналістці "Укрінформу" Ірині Чириці розповів голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

За його словами, в регіоні продовжують займатися укріпленням протиповітряної оборони.

"Майже щоночі чуємо повітряну тривогу через "шахеди", які пролітають через Житомирщину. Не виключено, що ворог буде бити по енергетичній інфраструктурі, тому ми укріплюємо нашу протиповітряну оборону. 21 транспортний засіб уже перебуває на бойовому чергуванні, а ще 33 до кінця цього року будуть доставлені у військову частину. Окрім того, добровільні формування наших територіальних громад забезпечені кулеметами. Тепер вони тренуються і будуть нести бойові чергування проти "шахедів", — поінформував Віталій Бунечко, додавши, що область приготувала "сюрпризи" і на випадок використання російськими військовими крилатих ракет.

Раніше Суспільне повідомляло, що у Житомирі погодили рішення про передачу пікапів для мобільних груп ППО. 22 грудня у Житомирі для українських захисників передали 10 пікапів та 50 FPV-дронів. Перед цим вночі 22 грудня на Житомирщині лунали звуки вибухів — ППО збивала "шахеди".

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок