"ОПЗЖ" висунула в мери Одеси нардепа Миколу Скорика

"ОПЗЖ" висунула в мери Одеси нардепа Миколу Скорика

"ОПЗЖ" висунула в мери Одеси нардепа Миколу Скорика
. УНІАН

Політична партія “Опозиційна платформа - За життя” висунула кандидатом на посаду міського голови Одеси нардепа та колишнього члена “Партії регіонів” Миколу Скорика. Таке рішення ухвалили на з’їзді політсили в Одесі.

Під час свого виступу Скорик назвав “ОПЗЖ” єдиною партією в країні, яка “реально бореться за мир”, а ці вибори - “найважливішими” в його житті.

“Ми пропонуємо реальні кроки, реальні програми. Сподіваюсь, керівництво країни прислухається. Якщо ні, громадяни, я переконаний, відреагують, і владу в найближчому майбутньому змінять. Я пройшов багато виборів, але ці - найважливіші в моєму житті”, - заявив Скорик.

Зазначимо, у минулому Скорик був членом “Партії регіонів”. Також очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 8 листопада 2013 до 3 березня 2014 року. У 2014 році пройшов до Верховної Ради України під десятим номером “Опозиційного блоку”. У 2019 потрапив до парламенту за списком "ОПЗЖ" (№16). Член комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку.

18 січня 2018 року був одним із 36 депутатів, які голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими Росією територіями Донецької та Луганської областей.

Додамо, з'їзд партії "ОПЗЖ" в Одесі пікетували. Згодом поліцейські затримали групу озброєних людей.

Читайте також: Соціологи розповіли, яким партіям та політикам найбільше довіряють в Одесі

Нагадаємо, від партії “Європейська солідарність" у виборах міського голови Одеси планує взяти участь програміст Петро Обухов. Натомість політична партія “Слуга народу” висунула в кандидати на посаду міського голови одеського гумориста та ведучого Олега Філімонова.

Раніше стало відомо, що голова громадської організації "Асоціація жінок України "Дія", продюсерка Наталія Делієва балотуватиметься у мери Одеси від партії "Голос". Також партію "За майбутнє" колишнього очільника Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Палиці на майбутніх виборах мера представлятиме очільник місцевого осередку політсили Сергій Калінчук.

Політична партія "Довіряй ділам" висунула в кандидати чинного мера Одеси Геннадія Труханова. Також про намір позмагатися за посаду міського голови повідомив колишній мер Одеси Едуар Гурвіц. Згодом у партії "Наш край" повідомили про висування в мери ексміністра транспорту України Євгена Червоненка.

Представник “Союзу лівих сил” та один з лідерів руху “Куликове поле” Ібрагім Моріс також подав документи на посаду міського голови Одеси. Ще один претендент на посаду - екснардеп Сергій Ківалов, він іде в мери Одеси від "Української морської партії".

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
  • У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", у місцевих виборах планують взяти участь 59% українців, але 56% вважають, що після них ситуація у їхньому населеному пункті не зміниться. 27% українців думають, що вибори принесуть зміни на краще, а 8% — гірше.
На початок