Екснардеп Сергій Ківалов іде в мери Одеси від "Української морської партії"

Екснардеп Сергій Ківалов іде в мери Одеси від "Української морської партії"

Екснардеп Сергій Ківалов іде в мери Одеси від "Української морської партії"
. УНІАН

Колишній народний депутат та очільник “Української морської партії” балотуватиметься на посаду міського голови Одеси. Таке рішення ухвалили під час конференції політсили.

На своїй сторінці в Facebook політик зазначив, що його партія також візьме участь у виборах до міської ради. Зокрема Ківалов пообіцяв захищати російськомовне населення.

“Більшість одеситів бачать сни російською мовою. І коли російська була позбавлена статусу регіональної мови, наша партія була єдиною, хто подав апеляційну скаргу до суду, аби скасувати це рішення. Процес триває, ми досягнемо справедливого судового рішення”, - написав екснардеп.

Зазначимо, Ківалов шість разів обирався народним депутатом України. У 2004 році під час виборів президента очолював Центральну виборчу комісію.

Співавтор закону “Про засади державної мовної політики”, неофіційно відомий як “Закон Ківалова-Колесніченка”. У парламенті був членом фракції “Опозиційного блоку”. Президент національного університету "Одеська юридична академія", доктор юридичних наук.

Читайте також: Соціологи розповіли, яким партіям та політикам найбільше довіряють в Одесі

Нагадаємо, від партії “Європейська солідарність" у виборах міського голови Одеси планує взяти участь програміст Петро Обухов. Натомість політична партія “Слуга народу” висунула в кандидати на посаду міського голови одеського гумориста та ведучого Олега Філімонова.

Раніше стало відомо, що голова громадської організації "Асоціація жінок України "Дія", продюсерка Наталія Делієва балотуватиметься у мери Одеси від партії "Голос". Також партію "За майбутнє" колишнього очільника Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Палиці на майбутніх виборах мера представлятиме очільник місцевого осередку політсили Сергій Калінчук.

Політична партія "Довіряй ділам" висунула в кандидати чинного мера Одеси Геннадія Труханова. Також про намір позмагатися за посаду міського голови повідомив колишній мер Одеси Едуар Гурвіц. Згодом у партії "Наш край" повідомили про висування в мери ексміністра транспорту України Євгена Червоненка.

Представник “Союзу лівих сил” та один з лідерів руху “Куликове поле” Ібрагім Моріс також подав документи на посаду міського голови Одеси

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
  • У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", у місцевих виборах планують взяти участь 59% українців, але 56% вважають, що після них ситуація у їхньому населеному пункті не зміниться. 27% українців думають, що вибори принесуть зміни на краще, а 8% — гірше.
На початок