У Волинському національному університеті імені Лесі Українки розпочався форум волонтерів

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки розпочався форум волонтерів

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки розпочався Форум волонтерів. Стартував він з відкриття алеї волонтерських ініціатив.

Як розповіла Суспільному керівниця відділу молодіжної політики Луцької міськради Заріна Дацик, в одноденному форумі взяли участь два десятки волинських громадських організацій.

Заріна Дацик розпочинає відкриття Форуму волонтерів
Заріна Дацик розпочинає відкриття Форуму волонтерів. Фото: Суспільне Луцьк

Представники Луцького міського молодіжного центру презентували військове спорядження, міні-дрони, показали усім охочим як поводитися зі зброєю, говорить керівник Юрій Семчук.

"Ми започаткували військові вишколи спільно з волонтерами, де ми навчаємо молодь 14-35. І ми працюємо в навчальних закладах освіти. Проводимо тренінги", — каже Юрій Семчук.

Керівник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук розповів на Форму про діяльність центру
Керівник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук розповів на Форумі про діяльність центру та навчання, які вони організовують. Фото: Луцька міська рада

Волонтер Вадим Тєсунов показує бронежилети та каски, щоб усі охочі на собі могли відчути, яка їхня вага та як їх використовувати.

"Бо це дуже відрізняється, як ти береш автомат в жилеті, коли 20 кілограмів на тобі чи без нього. Це дуже різні речі. Вчимо захисту дітей, будуємо укриття", — розповідає про свою діяльність волонтер.

Волонтер Вадим Тєсунов
Волонтер Вадим Тєсунов. Фото: Суспільне Луцьк

Ірина Кеска, представниця медичного факультету волинського вишу, яка працює за програмою невідкладної допомоги, розповіла і показала на прикладі своєї колеги алгоритм накладання шини на руку.

Ірина Кекса показала на своїй коліжанці, як накладати шину на руку
Ірина Кеска показала на своїй коліжанці, як накладати шину на руку. Фото: Суспільне Луцьк

Волонтерка Дарина Ляшук – учасниця ГО "Розвиток Мікрорайонів Міста". Каже: плете сітки для військових, робить окопні свічки, збирає на дрони та старлінки.

"Минулого року ми щедрували та зібрали 21 тисячу гривень на старлінк. Ми вчора робили військовим олів’є. Перед олів’є, пакували подарунки військовим", — говорить дівчина.

Волонтерка Дарина Ляшук плете сітку
Волонтерка Дарина Ляшук плете сітку. Фото: Суспільне Луцьк

Під час форуму волонтери спілкувалися з освітянами, підприємцями та місцевою владою.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок