Підрив гранат у селі на Закарпатті: в якому стані перебувають поранені

Підрив гранат у селі на Закарпатті: в якому стані перебувають поранені

Наразі у Свалявській міській лікарні перебувають на лікуванні 19 людей, які отримали поранення внаслідок підриву гранат на сесії Керецьківської сільради на Закарпатті 15 грудня.

Про це на брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний.

Зі слів Анатолія Пшеничного, у Свалявській лікарні наразі перебувають 19 людей, троє з яких — у важкому стані.

"Чотирьох переведуть в інші заклади охорони здоров'я, ще чотирьох випишуть — вони не потребують стаціонарного лікування. Один — залишається в Мукачівській лікарні", — розповів Анатолій Пшеничний.

Також він повідомив, що у підривника гранат лікарі діагностували пошкодження ніг, травматичний шок. Він — серед важких пацієнтів.

Що відомо

15 грудня в селі Керецьки під час сесії сільради депутат з "Слуги народу" Сергій Батрин підірвав гранати. Йому вручили підозру в скоєнні теракту. Чоловік також залишив записку в себе вдома. Її вивчають слідчі.

Департамент охорони здоров'я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених, написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Для прийняття оперативних рішень скликали термінове засідання Ради оборони області.

16 грудня ввечері в Свалявській міській лікарні помер один із поранених внаслідок вибуху гранат під час сесії Керецьківської сільської ради.

Суд обрав запобіжний захід депутату — тримання під вартою.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок