Депутату, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті, вручили підозру в скоєнні теракту

Депутату, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті, вручили підозру в скоєнні теракту

Важливо
Депутату, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті, вручили підозру в скоєнні теракту
. Фото: Суспільне Ужгород

Депутата, який підірвав гранати на сесії Керецьківської сільської ради на Закарпатті, підозрюють в скоєнні терористичного акту.

Про це повідомили на сайті Служби безпеки України.

За інформацією відомства, слідчі СБУ кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258Терористичний акт Кримінального кодексу України.

"Самого підривника затримали, він опритомнів і наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили "передсмертну записку", зміст якої наразі вивчається", — йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці з'ясовують також мотиви підривника.

Унаслідок підриву поранені 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Вони отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, у більшості — діагностували осколкові поранення.

Як повідомив Суспільному виконувач обов’язків директора Свалявської міської лікарні Олександр Фізер, у травмованих внаслідок підриву спостерігається позитивна динаміка.

"Двоє вже відпущені додому. Тільки один пацієнт має ризик для життя", — повідомив Олександр Фізер.

Що відомо

15 грудня в селі Керецьки під час сесії сільради депутат з "Слуги народу" Сергій Батрин підірвав гранати. Депутат, якого підозрюють в скоєнні злочину, залишив записку в себе вдома. Її вивчають слідчі.

Департамент охорони здоров`я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених, написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Він додав, що наразі відкрили кримінальне провадження, з’ясовуються обставини. Скликали термінове засідання Ради оборони області для прийняття оперативних рішень, повідомив Микита.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок