Простояв лише два дні: у Києві вночі зрізали дуб, посаджений у пам'ять про захисника України Романа Ратушного

Простояв лише два дні: у Києві вночі зрізали дуб, посаджений у пам'ять про захисника України Романа Ратушного

У Києві зрізали дуб, посаджений у пам'ять про захисника України Романа Ратушного
Стовбур зрізаного дванадцятирічного дуба, посадженого у пам'ять про Романа Ратушного. Фото: "Київзеленбуд"/Facebook

Дванадцятирічного дуба, висадженого киянами 13 грудня 2023 року в пам'ять про захисника України Романа Ратушного — зрізали. Невідомі залишили лише невелику нижню частину стовбура.

Про це повідомили у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд".

Інцидент стався у ніч з 14 на 15 грудня у Шевченківському районі столиці, на вулиці Січових Стрільців 49.

"Дванадцятирічний дуб, наданий громадською організацією "Зберегти Квіти України", мав стати символом боротьби за незалежність України та живим нагадуванням про ціну нашої свободи", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комунальники Шевченківського району Києва та меценати вже звернулися до правоохоронних органів з проханням встановити та притягнути до відповідальності осіб, що знищили дерево.

Хто такий Роман Ратушний

У 2019 році Роман Ратушний очолив громадську ініціативу "Захистимо Протасів Яр", яка боролася проти будівництва трьох багатоповерхівок у парковій зоні Києва.

У 2020 році завдяки роботі активістів КМДА повернула Протасовому Яру статус зеленої зони. А у жовтні 2020 року суд визнав дозвіл на забудову Протасового Яру неправомірним.

9 червня 2022 року голова громадської організації "Захистимо Протасів Яр" і розвідник 93-ї ОМБр "Холодний Яр" Роман Ратушний загинув. Він брав участь у боях під Києвом, потім на Сумщині та під Ізюмом.

Київрада на засіданні 8 вересня 2022-го одноголосно підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного.

На початок