Із бюджету Полтавської ТГ можуть дати 11 мільйонів гривень на допомогу Херсонщині

Із бюджету Полтавської ТГ можуть дати 11 мільйонів гривень на допомогу Херсонщині

Полтавська громада може допомогти Херсонщині, спрямувавши гроші
Зображення ілюстративне. Фото: Pixabay

Одній із громад Херсонської області можуть спрямувати грошову допомогу з бюджету Полтавської громади. Це питання мають погодити на сесії та у міністерстві фінансів.

Це питання 12 грудня розглядали на засіданні постійної комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів Полтавської міської ради. Про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання.

За інформацією начальниці бюджетно-фінансового управління міськради Тетяни Кустолян, допомоги потребує Великоолександрівська селищна громада Херсонської області. Про це надіслали звернення щодо трансферту, тобто безповоротного платежу.

"Внаслідок військової агресії проти України бюджет Великоолександрівської селищної територіальної громади зазнав розбалансованості. За підсумками виконання бюджету громади, у них отримано власних коштів лише 22,8 мільйона гривень. І тому вони просять", ― повідомила Тетяна Кустолян.

Згідно з проєктом рішення, сума трансферту із бюджету Полтавської громади складає 11 мільйонів гривень. Начальниця бюджетно-фінансового управління міськради на засіданні повідомила:

"Після розгляду на сесії, ми це рішення направляємо до міністерства фінансів із відповідним пакетом документів для погодження. Це передбачено постановою Кабміну. Якщо трансферт надається на іншу територіальну громаду за межами області, це потребує дозволу міністерства фінансів".

Цю допомогу мають надати у рамках державної програми "Пліч-о-пліч".

Що передбачає програма "Пліч-о-пліч"

"Пліч-о-пліч" ― це пілотний проєкт з відновлення сіл, селищ та міст, які зруйнували російські військові. До ініціативи долучилися 15 областей. Усі вони залучені до відновлення інфраструктури на Херсонщині. Полтавщина долучилася до відновлення двох населених пунктів.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок