Аварійна ділянка вулиці Сосюри у Полтаві: коли ремонтуватимуть та як саме

Аварійна ділянка вулиці Сосюри у Полтаві: коли ремонтуватимуть та як саме

Аварійну ділянку дороги на вулиці Сосюри у полтавському мікрорайоні Очеретянка почистять та засиплять зрізаним асфальтом. Це зроблять, аби дорога залишилась проїзною до можливого початку капремонту вулиці наступного року.

Про це розповіла Суспільному секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

У полтавському мікрорайоні Очеретянка ділянка шляху по вулиці Сосюри не має дорожнього покриття. Близько 400 метрів дороги - бруд та глибокі ями.

Куди та скільки разів звертались жителі макрорайону щодо аварійної ділянки

"Протягом багатьох років, ми звертались до нашої влади про те, що на нашій вулиці відбувається руйнування дорожнього покриття. Ці звернення завжди ігнорувались, тобто відповідь завжди приходила класична – "Чекайте, немає фінансування", — говорить місцева жителька Олена Трофименко.

Аварійна ділянка вулиці Сосюри у Полтаві: коли ремонтуватимуть та як саме
Дорога на аварійній ділянці по вулиці Сосюри у Полтаві. Суспільне Полтава

"Я пройшов по всіх керівниках організацій, які знаходяться по вулиці Сосюри, запросив їх на зібрання, щоб подумати, що нам робити, як нам далі жити, тому що у кожного є автомобілі. Запросили представників ЖКГ міста, пані Ямщикову", — каже голова органу самоорганізації населення Олег Чернецький.

Чи їздить громадський транспорт зруйнованою дорогою

30-й маршрутний автобус вулицею Сосюри через відсутність проїзду тимчасово не курсував, говорить голова ОСН Олег Чернецький.

"Він доїжджав до будбази, тут поруч нагору, і все, далі він не їхав, зупинявся. І люди більше кілометра, а то й деякі до кінця Сосюри, чи на Глибоку, на Калинову, 2 кілометри йшли пішки", — розповідає голова органу самоорганізації населення Олег Чернецький.

Аварійна ділянка вулиці Сосюри у Полтаві: коли ремонтуватимуть та як саме
Від ям на ділянці цієї дороги постраждало щонайменше три власники автомобілів. Суспільне Полтава

"У нас через те, що тут яма, з ладу вийшли 3 автомобіля. Приблизно ремонт на кожен автомобіль – десь близько 50 тисяч гривень. Хоча б зробити, вибрати все те, що там – глина, бруд, все це вибрати і засипати відходами асфальту", — говорить власник місцевого підприємства Віталій Осадчий.

Непроїзну ділянку дороги частково засипали, каже Олег Чернецький. Автобус "Софії Ковалевської-Антонця" знову вийшов на маршрут.

"Насипали з бракмаси цю дорогу. Оскільки сипали прямо в воду, вода поплила. Машини позастрявали деякі, бампера повідривали і було дуже проблематично", — каже голова органу самоорганізації населення Олег Чернецький.

Аварійна ділянка вулиці Сосюри у Полтаві: коли ремонтуватимуть та як саме
Жителі мікрорайону Очеретянка зустрілись з Катериною Ямщиковою та представниками ЖКГ. Суспільне Полтава

Що потрібно зробити, щоб відновити дорогу на аварійній ділянці

"Ми скооперувались зараз з місцевими підприємцями, з ОСН, з громадою, проговорили такий алгоритм робіт. Грейдером маємо зараз на максимум вичистити той матеріал, через який оця вся проблема й відбувається, відкачати на максимум вологу і воду, яка там є, засипати бракмасою і спробувати організувати рух в плані, щоб маршрутки їздили по одній стороні, а великогабаритний транспорт по іншій, тому що по-іншому ми до весни не вийдемо з цього колапсу", — розповідає секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

Засипати дорогу зрізаним асфальтом хочуть протягом наступного тижня, каже Катерина Ямщикова.

Аварійна ділянка вулиці Сосюри у Полтаві: коли ремонтуватимуть та як саме
Люди просять зробити капітальний ремонт дороги на вулиці Сосюри. Суспільне Полтава

"Плануємо з початку наступного тижня розпочати роботи, орієнтовно 7-10 днів, якщо нічого не буде цьому заважати, погодні умови специфічні", — каже секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

"Нас на даний момент це влаштовує, але ж, щоб не пішло це в тяганину, так як вони пообіцяли зробити за тиждень, а робитимуть півроку", — говорить власник місцевого підприємства Віталій Осадчий.

За словами секретаря міської ради, пропозицію капітального ремонту вулиці Сосюри планують винести на розгляд депутатів та включити до програми розвитку житлово-комунального господарства 2024 року.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок