У Харківській міськраді тестують на COVID контактних з Кернесом

У Харківській міськраді тестують на COVID контактних з Кернесом

У Харківській міськраді тестують на COVID контактних з Кернесом
. Суспільне Харків

У Харківській міськраді перевіряють на COVID контактних міського голови Геннадія Кернеса, у якого підтвердився коронавірус. Під час карантину установа змінила режим роботи.

Про це на брифінгу 15 вересня розповів Юрій Сидоренко, директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради:

"Всі проходять, хто з ним близько спілкувався. Всі, хто у щоденному режимі, хто день через три. Всі здають. — Скільки загалом цих людей? Десятки? — Мабуть, і більше".

"У міськраді й так спеціальний режим карантину — вхід без масок заборонений, на кожному кроці стоять санітайзери. Ми ж змінили роботу: з 8 до 17:00 тепер працюємо", — додав він.

Сидоренко також розповів, що сам перевірявся на COVID і має антитіла до коронавірусу.

"Хто знає, хто як може заразитися. Ніхто. Я от, наприклад, і не знав, що у мене був коронавірус, поки не здав аналіз на антитіла. А коли, я навіть гадки не маю", — сказав речник міськради.

Що відомо

  • 14 вересня у міськраді підтвердили, що з 10 вересня Геннадій Кернес перебуває на лікарняному. Однак, чи госпіталізований він та з яким діагнозом, не уточнювали, посилаючись на нерозголошення медичної таємниці.
  • 15 вересня на брифінгу прессекретар міськради Юрій Сидоренко підтвердив інформацію про те, що Харківський міський голова Геннадій Кернес хворіє на коронавірус. Він у стабільно важкому стані та перебуває на лікуванні у 17 лікарні.
На початок