Мер Рівного очолив список "За майбутнє" у міськраду

Мер Рівного очолив список "За майбутнє" у міськраду

Ексклюзивно
Мер Рівного очолив список "За майбутнє" у міськраду
. Суспільне Рівне

Міський голова Рівного Володимир Хомко офіційно — № 1 у списку парії "За майбутнєУ травні 2020 року депутати із парламентської фракції "За майбутнє" заявили про створення однойменної партії на чолі з Ігорем Палицею, шляхом перейменування партії "Україна майбутнього". Установчий з'їзд партії відбувся 20 травня 2020 року." у міськраду. Це він підтвердив у коментарі журналісту Суспільного. 15-го вересня відбулась партійна конференція з висунення кандидатів у міські депутати та на міського голову. Усього партія представила 42 кандидати в Рівнераду.

Партійна конференція у Рівному "закінчилась очікувано", – розповів Суспільному Володимир Хомко. Нагадаємо, ще 12 серпня під час презентації партії "За майбутнє" у Рівному стало відомо, що після трьох каденцій Хомко не братиме участі у мерських перегонах, але, найімовірніше, очолить список партії у міськраду.

"Одноголосно прийнято рішення по партійних списках, висунуто 42 кандидата, висунуто Юрія Вознюка на посаду міського голови, це моя пропозиція особиста. Я його сам вмовляв йти на цю посаду. Я очолюю список і підтримую Юрія Вознюка на посаду міського голови", — сказав Володимир Хомко.

Окрім балотування на посаду мера, Юрій Вознюк замикатиме список кандидатів від політсили у Рівнераду – він ітиме 42-м номером.

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
  • У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", у місцевих виборах планують взяти участь 59% українців, але 56% вважають, що після них ситуація у їхньому населеному пункті не зміниться. 27% українців думають, що вибори принесуть зміни на краще, а 8% — гірше.
  • У масці та з особистою ручкою. Кабмін затвердив протиепідемічні заходи під час виборів
  • Призначені старости, політична залежність і гендерна квота. Кілька фактів про найближчі вибори
На початок