"Дістав дитину, вона була у крові". Історія парамедика, який врятував шестимісячного малюка після удару по Покровську

"Дістав дитину, вона була у крові". Історія парамедика, який врятував шестимісячного малюка після удару по Покровську

Ексклюзивно

Шестимісячного хлопчика та його батька у Покровську врятував з-під завалів парамедик Руслан Губанов, який був у складі загону, що приїхав на допомогу. Російська ракета влучила на подвір'я та зруйнувала дім родини в ніч на 30 листопада. Під завалами опинилися двоє дітей, мати, батько. Наразі дорослі перебувають у лікарні.

Парамедик розказав Суспільному Донбас, як надав допомогу.

Руслан Губанов згадує, після ракетного удару, він разом з двома групами парамедиків висунулись до місця влучання ракети. Саме він допомагав вибиратися батьку та рятував малюка.

"Нас зустріла жінка, яка сказала, що у дворі під завалами знаходиться родина з маленькою дитиною, якій шість місяців. Ми відразу забігли до двору, почули плач дитини, де саме ми не могли зрозуміти, тому що дуже темно, пил, бруд, був дим. Почули плач дитини, підбігли туди, я побачив, що там перебуває чоловік та біля нього дитина", — розповідає парамедик ГУ Нацполіції в Донецькій області.

За словами чоловіка, на роздуми часу не було, коли почув плач дитини та крики чоловіка — діяв швидко.

Ракетний удар Покровськ Донецька область парамедик врятував з-під завалів 6-місячного хлопчика
Парамедик врятував з-під завалів після ракетного удару РФ по Покровську шестимісячного хлопчика, 30 листопада 2023 рік. Кадр з відео ГУ Нацполіції в Донецькій області
"Дістав дитину, взяв її, вона була у крові. Мені потрібно було знати — це її кров або ні. Я її обтер, на щастя, це не її кров. Я відразу схопив теплу куртку, закутав дитину та побіг до машини, щоб ми її відвезли до лікарні".
Парамедик врятував з-під завалів шестимісячного хлопчика ракетний удар Покровськ Донецька область
Парамедик ГУ Нацполіції в Донецькій області Руслан Губанов, Покровськ, Донецька область. Кадр з відео Суспільне Донбас

Парамедик розповідає, у хлопчика були тільки подряпини на лобі. 

"Батько — середньої тяжкості, мати — легка, забої ноги та суглоба", — розповів про поранення у батьків хлопчика парамедик.

Ракетний удар парамедик врятував з-під завалів шестимісячного хлопчика Покровськ Донецька область
Лікарі обстежують шестимісячного хлопчика після ракетного удару по Покровську, 30 листопада 2023 рік. Кадр з відео ГУ Нацполіції в Донецькій області

Руслану 31 рік, він навчає поліцейських надавати першу допомогу пораненим у тренінговому центрі Нацполіції. Від початку повномасштабного російського вторгнення працює на Донеччині парамедиком.

"В нас проходять доволі часто тренінги по медицині, також ми займаємося тактичною медициною, тактикою, фізпідготовкою та вогневою підготовкою. Ми навчаємо працівників поліції", — розповідає Руслан Губанов.

Зв'язок із людьми, яким допоміг, каже, підтримує. Найближчим часом планує поїхати до лікарні та навідати шестимісячного Ілая.

Що відомо про обстріл Покровського району

У ніч на 30 листопада російські окупанти завдали удару шістьма ракетами С-300 по Покровському району. Під вогнем опинився Мирноград, Новогродівка та Покровськ.

Внаслідок обстрілу у Новогродівці та Покровську десять людей дістали поранення, з них четверо дітей, зокрема 6-місячний хлопчик. За даними на 15:30 1 грудня, загинули двоє чоловіків у Новогродівці, рятувальники шукають родину із дитиною під завалами.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок