Мати шестимісячного малюка накрила собою дитину під час удару по Покровську: розповідь дідуся хлопчика

Мати шестимісячного малюка накрила собою дитину під час удару по Покровську: розповідь дідуся хлопчика

Ексклюзивно
Наслідки ракетного удару в ніч на 30 листопада, Покровськ, Донецька область
Вирва на місці удару по приватному будинку у Покровську, 30 листопада 2023 рік. Наслідки обстрілу Покровська 30 листопада, Фото: Суспільне Донбас

Мати шестимісячного Ілая закрила собою дитину під час прильоту ракети у їх подвір'я в Покровську. Про це Суспільному Донбас розповів дідусь хлопчика Володимир.

За словами чоловіка, вся сім'я жила в літній кухні, яку зруйнувало російським ударом. Його дружина, Катерина, ночувала у будинку і тому не постраждала. В будинку пошкоджено дах і вибито вікна.

Будинок у Покровську після влучання ракети РФ, 30 листопада 2023 рік, Донеччина
Такий вигляд має будинок родини після влучання ракети. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

"Я був на роботі. Прилетіло, мене не було. Подзвонили мені на роботу, сказали: атака. Я не знаю, як там, діставали, вона була присипана. Малюка прикрила, їй сильно ноги пошкодило, з малюком все нормально", — розповів Володимир.

Чоловік додав, що його син Сергій, якому парамедик допоміг вибратись з-під завалів разом із дитиною, отримав чисельні травми обличчя та ніг. Лікарі сказали, що наступні дві доби він має провести в лікарні під наглядом.

Мати шестимісячного малюка накрила собою дитину під час удару по Покровську
Речі, які розкидало вибуховою хвилею. Ілаю, який був поранений разом із батьками, 6 місяців. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

Що відомо про порятунок 6-місячної дитини у Покровську

6-місячний Ілай разом з батьком опинився під завалами приватного будинку. Парамедики допомогли чоловіку з пораненою дитиною на руках вибратись з-під завалів та доставили у лікарню.

"Парамедик поліції допоміг вибратися з-під руїн чоловіку, в якого на руках було закривавлене немовля. Оглянувши хлопчика, поліцейський закутав його та швидко доставив до лікарні. Загрози життю піврічного Ілая немає", — повідомили у поліції.

Ракетний удар в ніч на 30 листопада: що відомо про обстріл Покровського району

У ніч на 30 листопада російські окупанти завдали удару шістьма ракетами С-300 по Покровському району. Під вогнем опинився Мирноград, Новогродівка та Покровськ.

Внаслідок обстрілу десять людей дістали поранення з них четверо дітей, зокрема 6-місячний хлопчик. Рятувальники шукають людей під завалами.

У місті вже приступили до ліквідації наслідків російського обстрілу. За словами начальника МВА Сергія Добряка, в місті пошкоджені адмінбудівля, дитячий садочок 4 багатоповерхових та 15 приватних будинках вибиті вікна та пошкоджені дахи.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок