В одному з притулків Дніпра через брак коштів обмежили порятунок тварин

В одному з притулків Дніпра через брак коштів обмежили порятунок тварин

Через фінансові проблеми притулку "DniproAnimals" у Дніпрі довелося обмежити порятунок безхатніх тварин. Його власниця Інеса Капінус розповіла Суспільному, нині мають близько 20 тисяч гривень боргу у ветклініках та постійну потребу в кормах.

"Кота на прізвисько Рижий вивезла господарка з Сіверська. Майже три місяці ми боремось за його життя. Зараз нам треба подолати запалення шлунково-кишкового тракту. Він на антибіотиках", — говорить власниця притулку.

Притулок для тварин у Дніпрі
Рижого з Сіверська вивезла господарка, його нині лікують в притулку. Фото: Суспільне Дніпро

За її словами, на лікування тварини витратили понад шістдесят тисяч гривень. Наразі таких котів у притулку п`ятеро, а ще близько 260 інших тварин. Вони регулярно потребують годування, лікування та вакцинації.

"Ми порахували, скільки коштує на місяць утримувати таку кількість тварин. Від 10 тисяч доларів, якщо нема епідемії. Якщо нема тварини, наприклад, після ДТП, яка може на добу "коштувати" чотири чи п`ять тисяч гривень", — розповіла Інеса.

Притулок для тварин у Дніпрі потребує фінансової допомоги
Власниця притулку Інеса Капінус. Фото: Суспільне Дніпро

Притулок функціонує виключно за рахунок донатів. Але цих коштів, каже вона, не вистачає.

Зараз в притулку живуть не лише місцеві, а й евакуйовані тварини з Харківської, Луганської, Донецької та Херсонської областей: коти, собаки, їжаки, вовки та лисиці. Їм бракує корму, ліків та гігієнічних засобів.

Авторка — Олеся Приходько

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок