Має гарну пам’ять та пише вірші. Історія 104-річного жителя Миколаєва

Має гарну пам’ять та пише вірші. Історія 104-річного жителя Миколаєва

Петро Моторний — найстарший житель Миколаєва. У свої 104 роки читає на пам’ять "Енеїду" Котляревського та розповідає усю свою біографію. Все життя чоловік працював на суднобудівному заводі.

З довгожителем поспілкувалися кореспонденти Суспільного.

Петро Моторний про своє минуле розповідає у деталях. Згадує, як з батьком у 1924 році переїхав з Черкащини на Миколаївщину.

"У Миколаївську область батько переїхав, тут давали на кожного члена родини по десятині землі. І жили ми у Новобузькому районі, зараз (2023 рік — ред.) село Вільне Запоріжжя", — говорить чоловік.

Паспорт довгожителя Петра з Миколаївщини, 22 листопада 2023 року
Паспорт довгожителя Петра з Миколаївщини, 22 листопада 2023 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Під час Другої Світової війни працював у Росії, та згодом повернувся до рідного Миколаєва. На суднобудівному заводі пройшов шлях від зварювальника до начальника цеху. Має 51 рік трудового стажу.

"Якщо вас цікавить, на яких кораблях працював, був криголам "Лазар Каганович", був другий криголам "Отто Шмідт". Це я там опинився у 1943 році, поїхав звідти у 1948 році (з Росії — ред.). Приїхав сюди в Миколаїв, бо там мені запропонували розрахуватися та їхати у Ленінград. Я сказав, що поїду до Миколаєва. Тут на 61-му заводіМиколаївський суднобудівний заводпрацював мій брат", — розповідає Петро Моторний.

Фотографії, 22 листопада 2023 року
Фотографії, 22 листопада 2023 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

На запитання кореспондентів з приводу того, що думає про російсько-українську війну, відповідає власним віршем.

"Надменный, алчный, коварный, бездушный, злой, неблагодарный, холодный агрессор, подлец. У тебя в сердце не любовь, а ядра, пули. Твой напиток — людская кровь, но может так случится, что от этой пищи ты можешь подавиться"

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок