У Щербанівській громаді на Полтавщині відкрили Алею Героїв

У Щербанівській громаді на Полтавщині відкрили Алею Героїв

У Щербанівській громаді на Полтавщині 20 листопада відкрили Алею Героїв. На ній розмістили інформаційні банери із портретами та біографією про бійців, які полягли під час російсько-української війни.

На Алеї Героїв вшанували пам’ять захисників Михайла Рутора, Олександра Походний, Володимира Мазняка, Анатолія Сахарова, Віталія Кісеєва, Євгена Єгунова, Сергія Авксентьєва, Алі Гасан огли Сафарова та Миколи Середи.

У Щербанівській громаді відкрили Алею Героїв
У Щербанівській громаді відкрили Алею Героїв. Фото: Суспільне Полтава

"Як почалося повномасштабне вторгнення, то наступного дня пішли разом до військкомату. Через три тижні його призвали, мене – ні. І він пішов захищати. Він був у десантно-штурмових військах. Їх готували як десантників, розвідників. Закидали у різні місця", — розповів брат загиблого Алі Гасан огли Сафарова Віллі Гасан огли Сафаров.

У Щербанівській громаді на Алеї Героїв розмістили інформацію про полеглих воїнів
Банер з інформацією про полеглого Миколу Середу. Фото: Суспільне Полтава

"Нехай усі дивляться, завдяки кому тут їздять машини, ходять люди, бігають діти, цвітуть квіти. Щоб та нечисть не сміла сюди йти більше. Це велика втрата не тільки для мене – для усіх. Мені хочеться, щоб вона була недаремною", — сказала мати загиблого Миколи Середи Наталія Середа.

Біля сервісного центру МВС у Розсошенцях відкрили Алею Героїв
Алея Героїв у селі Розсошенці. Фото: Суспільне Полтава

Алею Героїв створили біля сервісного центру МВС у Розсошенцях Щербанівської громади. На банерах розмістили коротку біографію з портретами дев’ятьох бійців, які проживали у громаді і полягли під час повномасштабного вторгнення.

"Це ті, кого ми поховали, тобто підтверджені. Є ще й безвісті зниклі. Як тільки будуть з’ясовані всі обставини їхньої загибелі, то однозначно будемо доповнювати (меморіал – ред.). Ця алея, поки що вона така. Я думаю, що з часом вона буде іншою, більш впорядкованою", — розповів голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик.

За словами Процика, алею створили за гроші із бюджету громади та спонсорські. Усього на це спрямували до 10 тисяч гривень.

У Щербанівській громаді встановили банери з інформацією про полеглих воїнів
Відкриття Алеї Героїв у селі Розсошенці. Фото: Суспільне Полтава

Схожі алеї на честь полеглих під час російсько-української війни військовослужбовців відкривали, зокрема, в Опішнянській, Карлівській, Миргородській, Ланнівськійта Скороходівській громадах. Також планують облаштувати у Полтаві.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок