У Полтаві затвердили конструкції у пам’ять про бійців, які будуть на Каштановій Алеї

У Полтаві затвердили конструкції у пам’ять про бійців, які будуть на Каштановій Алеї

Якими будуть щити на Каштановій Алеї у Полтаві
. Суспільне Полтава

В обласному центрі погодили тип і розмір конструкцій для вшанування загиблих військових. Це зробили для проєкту "Полтава пам’ятає Героїв".

Члени виконкому погодили це своїм рішенням 19 жовтня. Як стало відомо з онлайн-трансляції засідання, проголосували "за" 15 членів виконавчого комітету Полтавської міської ради.

У проєкті рішенні визначене місце розташування конструкцій на честь полеглих воїнів. Їх розмістять на Каштановій Алеї, що на вулиці Соборності у Полтаві. Крім того, документом затвердили тип та розмір інформаційних щитів, а також макети індивідуальних зображень воїнів. На них, зокрема, буде портрет полеглого бійця, інформація про його вік та місце служби.

На Каштановій Алеї встановлять щити на честь воїнів: які саме
Макет конструкцій, який затвердили у Полтаві. Зображення із проєкту рішення Полтавської міськради

Директорка департаменту культури, молоді та сім’ї міської ради Олена Ромас на засіданні повідомила:

"Проєкт передбачає розміщення на конструкції фото та інформації про загиблих, померлих захисників та захисниць України, які проживали, навчались, працювали чи поховані на території Полтавської міської територіальної громади. Або сім’ї яких ― батьки, дружини, чоловік, діти ― проживають на території Полтавської міської територіальної громади".

Виготовлення конструкцій мають контролювати працівники департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міськради, а встановлюватимуть за сприяння міського управління ЖКГ.

Що відомо про проєкт "Полтава пам’ятає Героїв"

Вшанувати полеглих під час російсько-української війни бійців, які проживали у Полтавській громаді, планують на Каштановій Алеї в обласному центрі. Цей проєкт назвали "Полтава пам'ятає героїв". На одному стенді буде інформація про двох полеглих. Їх виготовлять із антивандального матеріалу.

Уздовж алеї зможуть розмістити щити із фотографіями майже 800 полеглих. Відстань між стендами у середньому становитиме 3 метри. За необхідності їх можуть ставити ближче, адже розглядають варіант, що конструкції встановлять на залізобетонних плитах, які можна переміщувати.

Від рідних полеглих проситимуть письмову згоду на розміщення інформації про воїна, а також біографічну довідку та копію свідоцтва про смерть. Якщо у військового не було рідних, то цих документів не потрібно. Це погодили у Положенні про проєкт.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок