51 серіал для залипання на зимових канікулах

51 серіал для залипання на зимових канікулах

51 серіал для залипання на зимових канікулах
. undefined

Новий рік до нас мчить, незабаром все відбудеться: вихідні, олів'є, шампанське та кілька днів спокою для тотального нічого-не-роблення. Ми не засуджуємо, навпаки: якщо ви вирішили протягом усіх свят дивитися серіали, то ми готові поділитися добіркою, з якою ніхто не залишиться без захопливої історії.

Високоякісні гостросюжетні драми

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Клан Сопрано | Дивитися на Megogo

Кілька років з життя голови американської мафії Тоні Сопрано, якого грає неперевершений Джеймс Гандольфіні. "Клан Сопрано" знімався у 2000-х, під час так званої "золотої доби" американського кабельного телебачення. Саме тому його сюжет розгортається у приємному повільному темпі, з великою увагою до деталей — і це видовище нагадує занурення в об’ємний, але дуже цікавий роман.

Тоні Сопрано, незважаючи на "поважний статус", потерпає від стресу. На "роботі" він має постійно тримати в напрузі "колег" і розбиратися з численними ворогами, а вдома, замість того, щоб розслабитись, продовжує вирішувати складні конфлікти. "Клан Сопрано" — перший популярний серіал, який започаткував моду на "антигероїв". На власний подив, уже через пару серій ви знайдете між собою та босом мафіозного клану більше спільного, ніж вам здається.

Відчайдушні домогосподарки | Дивитися трейлер

Саме цей серіал навчив нас, що буденність і монотонність життя у передмістях — це справжнісінький міф. Хтось живе тут, бо приховує темне минуле (або біжить від нього). Хтось приїхав сюди, бо вже встиг наробити помилок у житті та прагне душевного спокою. А треті взагалі тут усе своє життя. Словом, ідеальне американське передмістя з охайними будиночками, акуратно підстриженими газонами та дітлахами з ранцями за плечима — це ще й кубло інтриг та хитросплетіння людських історій у жанрі "таке не вигадаєш навмисно". У них розбираються самі "відчайдушні домогосподарки" — яскраві, відповідальні та чуйні жінки. На них цей світ і тримається.

Прослушка | Дивитися на Megogo

На думку критиків, це найкращий серіал усіх часів. Він дуже відрізняється від усього, що ви бачили раніше. У "Прослушці" немає "головних героїв", ключовим персонажем тут є місто Балтимор. Відсутній у серіалі і чіткий поділ на "позитивних" і "негативних" персонажів. Це складна мозаїка (під виглядом історії про поліцейських, злочинців і соціальне "дно"), в яку сильні і слабкі цього світу збираються протягом усіх п'яти сезонів.

Це розповідь про вовків і овець (не тільки злочинців і потерпілих, а й соціально влаштованих і невлаштованих) без початку і кінця. Історія про те, що систему неможливо зламати, але їй все ж обов'язково потрібен той, хто буде намагатися. Саме тому корумповані чиновники та ліниві поліцейські у серіалі можуть виглядати гіршими на тлі, скажімо, персонажа Омара Літла — гомосексуального гангстера, який грабує наркодилерів, але ніколи і пальцем не зачепить звичайного містянина, бо дотримується жорстких моральних принципів. До речі, Омар — улюблений герой експрезидента США Барака Обами.

Пуститися берега | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Історія вчителя хімії Волтера Вайта, який дізнався, що в нього рак, але замість того, щоб тихо помирати, вирішив вибороти у долі останній шанс. І майже випадково став найнебезпечнішим наркобароном Америки. Усі п’ять сезонів, які сьогодні вважаються сучасною класикою телебачення, пронизує лінія перетворення особистості Волтера. 50 років свого життя він "спав", щоб потім прокинутись і дуже гучно, так би мовити, гримнути дверима.

Династія | Дивитися трейлер

Сучасний ремейк класичної "мильної опери" 80-х про важке життя і незгоди американских яппі — казково багатих людей, які тримають матеріальний світ у своїх руках, але все одно страждають від зрозумілих кожному проблем. Сюжет нової "Династії" розгортається навколо сімейного клану Керрінгтонів. Батько, володар великої енергетичної компанії, кличе додому в Атланту дочку Феллон та сина Стівена. Діти думають, що настав час їм очолити бізнес батька, але насправді їх чекає не дуже приємне знайомство з новою мачухою…

Залишитися в живих | Дивитися трейлер

"Залишитися в живих" — приклад зразкової мильної опери "для всіх" у найкращому розумінні. Інтелектуали, дивлячись серіал, можуть будувати теорії щодо метафізики Острова і його центрального призначення в житті персонажів або мудрувати на тему фатуму. Усі інші отримують цілу солянку яскравих індивідуальностей, які разом застрягли на таємничому Острові після авіакатастрофи та намагаються вижити. Тобто захоплюватись розвитком сюжету в цьому серіалі можна і без роздумів про його "багатошаровість" і подвійні смисли. Просто це ідеальна пригодницька драма на тему, яка хвилювала нас усіх ще з дитинства, адже кожен, хто читав пригоди Робінзона Крузо, уявляв себе на його місці.

Трилери / Детективні серіали

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Мисливець за розумом | Дивитися трейлер

Наприкінці 70-х в Америці зароджується кримінальна психологія та профілювання (profiling), які дозволяють поліцейським скласти психологічний портрет серійних вбивць. Але мало хто ставиться до цих дисциплін серйозно, вважаючи за краще ловити злочинців "по-старому". Спеціальні агенти ФБР Холден Форд і Білл Тенч — одні з небагатьох фахівців у цій галузі, саме тому їм довірили розробку практичного посібника, який має допомогти завчасно затримувати злочинців і розкривати найскладніші справи. Вони опитують ув'язнених маніяків, але що сильніше заглиблюються в їхній внутрішній світ, то більше помічають характерні риси у власній поведінці.

Вбиваючи Єву | Дивитися на Megogo

Єва Поластрі довгі роки займається паперовою роботою в лавах британських спецслужб, але у вільний час цікавиться психологією серійних вбивць, зокрема жінок. Після самовільного розслідування особливо цікавої справи Єву звільняють з MI5, але пропонують приєднатися до секретної операції MI6 з переслідування міжнародного найманця, чий профайл займає в колекції Єви особливе місце. У процесі слідства між вбивцею без минулого на ім'я Вілланель та її переслідувачкою виникає дивний емоційний зв'язок.

Фарго | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Кожен сезон "Фарго" розкриває нову кримінальну історію, в якій низка випадковостей, скоєння злочину та хитросплетіння сюжету в фіналі призводять до обов’язкового тріумфу справедливості (але не зовсім очевидної). За рахунок тонкого чорного гумору серіальна версія однойменної кримінальної драми братів Коенів 1996 року сприймається як незвичайна різдвяна історія на тлі засніжених декорацій американської одноповерхової глибинки. На цей момент існує три сезони, але восени 2019 року почалися зйомки наступних епізодів, тож без продовження ми точно не залишимося.

Маніяк | Дивитися трейлер

Дванадцять добровольців беруть участь у тестуванні фармацевтичного препарату, який, за задумом його творців, обіцяє вилікувати від будь-якого недугу — навіть від розбитого серця. Оуен Мільграм (Джона Гілл) усе життя бореться з діагнозом "шизофренія", а Енні (Емма Стоун) зациклена на розірваних стосунках із матір'ю та страждає від безглуздості свого існування. Герої сподіваються, що рятівна пігулка допоможе з усіма проблемами, але ніхто не розповів їм про побічні ефекти чудо-ліків. Крім захопливого сюжету і шикарного акторського складу, ще один привід дивитися серіал — участь Кері Фукунага, режисера "Справжнього детектива".

Справжній детектив | Дивитися на Megogo

Як і багато хороших серіалів, "Справжній детектив" потерпає від завищених очікувань глядачів, але все одно залишається одним із головних кримінальних трилерів десятиліття. Перший сезон з Метью Макконахі та Вуді Харрельсоном виявився найвдалішим і, на думку критиків, заслужив право називатися найкращою телевізійною драмою 2014 року. Наступні сезони зустріли з меншим ажіотажем, але поєднання характерного антуражу, екзистенційної драми центральних персонажів і заплутаного детективного сюжету залишилися на високому рівні. Тому якщо вирішите влаштувати серіальний марафон зі "Справжнім детективом", нудьгувати не доведеться.

Американські комедії

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Спільнота | Дивитися трейлер

"Спільнота" тільки на перший погляд може здатися звичайним ситкомом про навчання студентів у громадському коледжі "Гріндейл". Але варто згадати, що творець цього серіалу – Ден Гармон, автор "Ріка і Морті", відомий любов’ю до масової культури, постмодерністських поворотів сюжету та складних характерів головних героїв. Взаємодія 7 персонажів, які з різних причин потрапили до класу з додаткового вивчення іспанської, виривається далеко за межі "учнівських" відносин. Серіал зможе вас здивувати та розсмішити, варто тільки дати йому шанс і бути уважним до деталей!

Офіс | Дивитися трейлер

Псевдодокументальне реаліті-шоу про робочі будні співробітників паперової компанії Dunder Mifflin. Але щоразу звичну тишу офісу порушує їхній інфантильний регіональний менеджер Майкл Скотт, який намагається додати у життя підлеглих яскравих барв. "Офіс" відомий не лише завдяки відмінному гумору, а й стабільності — за 9 сезонів серіал не зіпсувався, навіть коли з проєкту пішов Стів Карел, головна зірка шоу.

Це серіал про звичайних людей, дружні підколи над улюбленими (і нелюбими) колегами по роботі, про одвічне бажання кар'єрного зльоту та прості радощі життя, яке проноситься за вікном офісу. За романтичні відносини між персонажами починаєш хвилюватися більше, ніж за власні, а розмірений темп серіалу заспокоює і відмінно пасує для двотижневого марафону на зимових канікулах.

Кремнієва долина | Дивитися на Megogo

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Річард Гендрікс, пакистанець Дінеш, канадець Гілфойл і Нельсон "Башка" Бігеті – друзі-програмісти, які переїхали до Кремнієвої долини, щоб у гуртожитку-інкубаторі працювати над розвитком власного проєкту Pіed Piper ("Рябий Дударик"). Спочатку сира концепція продукту не вистрілює, але з часом друзі розуміють, що їхнім головним козирем є непомічена одразу революційна технологія стиснення розміру файлів.

Головне завдання героїв – досягти успіху, не зрадивши власним моральним принципам, якими зазвичай нехтують цифрові компанії-гіганти. За шість сезонів команда з неофітів ринку перетворилась у впливових гравців, але з великою відповідальністю приходять і великі проблеми.

Сучасні серіали

45 серіалів для залипання на зимових канікулах
Netflix

Гра в Кальмара | Дивитися трейлер

Цей серіал – черговий знак того, що найближчі роки світ уважно спостерігатиме за південнокорейським телевізійним ринком. Саме з Азії, батьківщини аніме, дорам та сотні талановитих режисерів, на наші екрани поступають найсміливіші концептуальні ідеї.

"Гра в кальмара" – один із таких проєктів. 47-річний Сон Гі-Хун живе на доходи своєї хворої матері. Через його пристрасть до азартних ігор та легковажного ставлення до грошей він опинився у фінансовій ямі, а тому не може отримати опіку над своєю дочкою або навіть подарувати їй подарунка на день народження.

Коли кредитори загрожують Сону фізичною розправою, незнайомець пропонує йому взяти участь у таємній грі. 456 учасників мають вести боротьбу за солідну грошову винагороду, граючи в дитячі ігри, поразка в яких означає тільки смерть.

Паперовий будинок | Дивитися трейлер

У 2017 році Netflix випустив іспанський серіал "Паперовий дім" – і це саме те, чого не вистачало багатьом глядачам довгі роки. Захоплюючі пригоди "справедливих" грабіжників змагаються за глядацьку увагу з любовними драмами, а хмарі поліцейських протиставляється продуманий до дрібниць план таємничого Професора. І найпрекрасніше, що на одному пограбуванні історія не закінчується, а лише починає розвиватися, радуючи глядачів упродовж 5 сезонів. Адже "ідеальних планів" не існує, а значить, грабіжникам доведеться зіткнутися з безліччю непередбачених перешкод.

45 серіалів для залипання на зимових канікулах

Відьмак | Дивитися трейлер

Фентезійний твір польського письменника Анджея Сапковського повільно, але впевнено захоплював світ. Спочатку через цілу бібліотеку книг про пригоди відьмака Геральта з Рівії, після – через трилогію неймовірно популярних відеоігор від компанії CD Project Red. Вишенькою на торті мав стати серіал від Netflix із Генрі Кевіллом (Суперменом, відомим фанатом відеоігор та улюбленцем інтернет-публіки).

І попри вміння стрімінг-гіганта псувати першооснови своїх проєктів цього разу вийшло напрочуд добре. За Геральтом з Рівії, всупереч його куцим артистичним даним, цікаво спостерігати: як він рухається, ворожо дивиться на супротивника, повільно дістає мечі з піхов або просто лається з неперевершеною хрипотою в голосі. Другий сезон перетягнув на себе ковдру середньовічних пригод і додав дві арки з жіночими політичними інтригами, тим самим закладаючи фундамент для наступних сезонів. "Для залипання" – саме воно.

Ти | Дивитися трейлер

Менеджер книгарні Джо був переконаний, що дуже добре знався на людях. Якось на роботі він знайомиться з Гвен, яка викликає у ньому непідробний інтерес. Спершу хлопець уважно переглядає її акаунти в соцмережах, а потім починає за нею стежити. Наявність у дівчини коханця не зупиняє, інтерес героя швидко перетворюється на одержимість. І навіть коли Гвен відповідає йому взаємністю, Джо не зупиняється, а починає планувати їхнє спільне майбутнє, в якому немає місця людям, здатним його зруйнувати. Неймовірно актуальний серіал в епоху стрімкого розвитку соціальних мереж та дедалі більшого перенесення відносин між людьми в інтернет.

45 серіалів для залипання на зимових канікулах
Скріншот з серіалу Sex Education, imdb

Сексуальна освіта | Дивитися трейлер

Скромний старшокласник Отіс через вік відчуває труднощі в питаннях сексу. Його мати Джин – практикуюча психологиня та сексологиня – намагається допомогти синові професійними порадами. При цьому вона буває надмірно відвертою і бентежить Отіса, який не може говорити з матір'ю про секс.

Одного разу Отіс у конфлікті зі шкільним хуліганом дає тому пораду, почуту від матері, чим і привертає увагу однокласниці Мев. Вона пропонує давати консультації у питаннях сексу однокласникам за гроші. І Отіс погоджується, але не заради вигоди, а через свою таємну симпатію до Мев. "Сексуальна освіта" – серіал не тільки для підлітків, але також може виявитися корисним для дорослої аудиторії, яка звикла подібні питання відкладати "на потім".

Пітьма | Дивитися трейлер

Захоплива науково-фантастична історія про зв'язок часів та просторів, виконана у набагато похмурішій манері, ніж "Чорнобиль", і серйозніша, ніж "Дивні дива". З тих серіалів, де протягом тривалого часу те, що відбувається на екрані, може здаватися незрозумілим, але в тому й головний інтерес – розібратися в переплетенні сюжетів або разом з кимось із близьких намагатися вгадати, ким є той чи інший персонаж.

Важко знайти більш заплутану телевізійну головоломку, ніж ця похмура, безвихідна і неймовірно трагічна історія маленького німецького села та кількох поколінь її мешканців, головне завдання яких – вибратися з нескінченного циклу реінкарнацій, кожен із яких веде до апокаліпсиса.

Анімаційні серіали

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Кінь БоДжек | Дивитися трейлер

"Кінь БоДжек" – це аргумент почати серйозно ставитися до мультсеріалів. Уявіть Лос-Анджелес, в якому люди та антропоморфні тварини мирно живуть пліч-о-пліч. Колишня телезірка Кінь БоДжек, поглинений алкоголем і наркотиками, втрачає популярність, а разом із нею нові ролі та сенс життя. Усе змінюється, коли його агентка принцеса Керолайн вмовляє зірку почати роботу над мемуарами, а молоду письменницю Дайан Нгуєн відправляє як помічницю.

Перш за все, це історія про справедливість і вічний кармічний баланс людського існування. Про необхідність діяти, а не записувати у стовпчик перелік гріхів, невдач і провалів. Про те, що покаятися недостатньо. Про рішучість і відповідальність, якої часто не вистачає, коли хочеш змінити все своє життя. Разом із висміюванням індустрії розваг та актуальним гумором серіал хвалять за реалістичний підхід до боротьби з депресією, емоційними травмами, наркотичною залежністю, саморуйнівною поведінкою й іншими проблемами сучасного суспільства.

Рік і Морті | Дивитися трейлер

"Рік і Морті" – мультсеріал, заснований на пригодах найрозумнішої людини у Всесвіті Ріка Санчеза та його дурнуватого онука Морті Сміта. Творець серіалу Ден Гармон після роботи над "Спільнотою" вирішив зайнятись анімацією, яка дозволила йому ігнорувати правила реальності та вигадувати неймовірні, навіть за мірками наукової фантастики, історії.

Тільки він здатен створити сюжет про величезні космічні голови, які за допомогою аналога космічного "Євробачення" вирішують, які планети будуть знищені. Або історію про випадкове перетворення головного героя на огірок і труднощі повернення до людського тіла. Ключові складові мультика: посилання на популярну культуру, мета-гумор і божевільні пригоди. Але водночас серіал розповідає про важливі речі: самотність, необхідність постійного розвитку і тонкощі спілкування між членами сім'ї.

Король Гори | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Образ "звичайної американської родини" став один із найбільш використовуваних в американській культурі (згадаймо "Сімпсонів", "Південний парк", "Бургери Боба", "Американського татуся" чи "Гріффінів"). Але на їхньому тлі сімейка Хілл із Техасу може здатися максимально пересічною. Батько сімейства Хенк Хілл займається продажем балонів з пропаном, його дружина Меггі працює вчителькою на заміну, а син Бобі та племінниця Люен долають типові підліткові проблеми.

Проте навіть у звичайній родині можуть розгорнутися добре знайомі, життєві та зворушливі ситуації, які разом із тонким почуттям гумору чудово розбавляють сімейну драму протягом 13 сезонів. Це вічна конфронтація між двома сторонами: чоловіки та жінки, дорослі та діти, багатії та бідняки, віддані та одвічні зрадники. Мультсеріал показує цю різницю й наполягає, що протилежності існують, щоб притягувати одне одного і створювати щось нове.

Футурама | Дивитися трейлер

Науково-фантастичний мультсеріал від творців "Сімпсонів" досить відомий в наших краях завдяки українській озвучці на каналі M1. Серіал розповідає про неробу Філіпа Фрая, який напередодні Нового Року випадково падає у кріогенну камеру, щоб прокинутися в 31-му столітті. Фраю доводиться назавжди попрощатися з колишнім життям і асимілюватися в новому суспільстві. Він влаштовується кур'єром у компанії міжпланетної доставки свого далекого родича, де зустрічає нове кохання і нових друзів. Але чи зуміє герой вижити в новому дивному світі? Чи зможе звикнути до того, яким виявилося розумне життя у Всесвіті?

Спецагент Арчер | Дивитися трейлер

Стерлінг Арчер, можливо, найталановитіший секретний агент у світі. Карикатурна версія Джеймса Бонда: завжди з коктейлем у руці, зарядженим пістолетом в кобурі та вродливою жінкою на прикметі. Проте Арчер працює в агентстві на свою цинічну мати Мелорі, змушений змагатися в уміннях з колишньою дівчиною Ланою і справлятися зі, здавалося б, нездійсненними завданнями. Переважну частину хронометражу займають діалоги між набором колоритних персонажів (колишній нацист-вчений Крюгер, секретарка Шеріл з тягою до піроманії та сексуально залежний бухгалтер Фігіс). Але місця вистачає і справжнім шпигунським пригодам у найкращих традиціях "бондіани".

Британські серіали

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Книгарня Блека | Дивитися трейлер

Хто з книголюбів не мріяв колись відкрити власну книгарню? Ось Бернард Блек здійснив давню мрію і став повноправним господарем власного королівства! Правда, його стереотипний характер ірландця заважає у просуванні бізнесу. Блек зачиняє лавку коли захоче, потерпає від алкогольної залежності, ненавидить консультувати покупців і продавати їм свої улюблені книжки. Робота для нього справжній тягар, тому з часом доводиться найняти помічника Менні. Творець серіалу і виконавець головної ролі Ділан Моран – відомий сатиричний стендап-комік з ухилом в абсурдистський гумор, який серіал "Книгарня Блека" перейняв цілком.

Пригоди Дживса і Вустера | Дивитися трейлер

Історія про молодого холостяка-аристократа Берті Вустера та його кмітливого камердинера Дживса. Одразу після виходу серіалу стало зрозуміло, що чудовий акторський дует Х'ю Лорі та Стівена Фрая назавжди змінить правила створення комедії – настільки органічно ця парочка вживалася в абсолютно протилежні за духом амплуа. "Пригоди Дживса і Вустера" – це екранізація книжок П. Дж. Вудхауза, одного з найпопулярніших британських драматургів, тому серіал наскрізь просякнутий атмосферою поствікторіанського Лондона та тонкого англійського гумору.

Піп-шоу | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

"13-й найкращий британський ситком" згідно з опитуванням Radio Times спочатку не надто сподобався критикам та аудиторії. Але згодом серіал перетворився на культурний феномен, який вперше в такому стилі порушував питання сексуального виховання середньостатистичного жителя Туманного Альбіону. Головні герої "Піп-Шоу" — офісний службовець Марк і молодий невдаха-музикант Джеремі. Разом вони орендують двокімнатну квартиру, але єдине, що їх об'єднує, крім спільного житла, — катастрофічне невміння спілкуватися з жінками.

Шоу Фрая і Лорі | Дивитися трейлер

Найкращі друзі ще зі студентських часів не лише знімалися разом у "Дживсі і Вустері", а й спільно працювали над власним сатиричним скетч-шоу, де більше не були скуті сценарієм. Саме в "Шоу Фрая і Лорі" максимально розкривається комедійний талант британських випускників Кембриджа: у тонкій грі слів, у постійному нехтуванні четвертою стіною, в абсурдній політичній сатирі Стівена Фрая і геніальних музичних сценах Х'ю Лорі.

Доктор Хто | Дивитися трейлер

До створення серіалу "Доктор Хто" за більш ніж півстоліття знімального процесу долучилося безліч талановитих акторів і сценаристів Британії. Сюжет розповідає про іншопланетного мандрівника у часі на ім'я Доктор, останнього представника свого виду. Разом зі своїми супутниками-землянами він подорожує крізь час і простір заради порятунку космічних цивілізацій... а іноді й задля втіхи.

"Доктор Хто" — це найтриваліший і найбільш комерційно успішний науково-фантастичний серіал. Для Великої Британії його значущість можна порівняти хіба що з "Шерлоком" — тим паче, що саме сценаристи "Доктора" подарували нам Шерлока з Камбербетчем у головній ролі. Щоб не гаяти часу на ще чорно-білі сезони, радимо почати перегляд з перезапуску 2005 року (а ще краще — з другого сезону перезапуску, де знімається чудовий Девід Теннант).

Сімейні серіали

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Американська сімейка | Дивитися трейлер

Три сім’ї. Перша — запальна колумбійська жінка Глорія, її син Мені та чоловік на ім’я Джей, який, незважаючи на похилий вік, прагне отримувати насолоду від життя. Друга — дочка Джея від першого шлюбу Клер, її м’якотілий чоловік Філ і троє дітей. Третя — син Джея Мітчел, його коханий Кемерон і прийомна донька Лілі. Хитросплетіння цих дуже різних людей, поєднаних родинними зв’язками — це і є портрет сучасної Америки. Оптимістичний портрет, адже всі герої, хоч і сваряться або не розуміють одне одного, намагаються триматися купи і завжди вирішувати, а не замовчувати свої проблеми.

Виховуючи Хоуп | Дивитися трейлер

Приклад надзвичайно дотепного сторітелінгу та божевільної сюжетної акробатики, які дуже легко і доступно вкладаються у 20-хвилинну серію (починати дивитись можна з будь-якої). Зачин такий: 23-річний легковажний хлопець Джиммі випадково зав’язав відносини з серійною вбивцею, вона встигла завагітніти та подарувати йому дочку Хоуп, але жінку засудили до страти на електричному стільці. Тепер Джиммі та його не менш легковажні батьки мають вчитись виховувати дитя тоді, коли ледь дають самі собі раду. Дуже повчальний, смішний і мудрий серіал на всіма улюблену тему "життя у сонному передмісті".

Малкольм у центрі уваги | Дивитися трейлер

Саме цей серіал прославив Брайана Кренстона, який зіграв головну роль у "Пуститися берега" та загалом став дуже затребуваним актором протягом останніх 10 років. У "Малкольмі" він грає Гела — дуже артистичного батька з тонкою душевною організацією, абсолютно не пристосованого до сімейного життя. Його антипод — Лоїс, авторитарна та сувора мати, яку побоюється і сам Гел, і троє діточок: Різ (старший син, бешкетник), Малкольм (розумник, але постійно сумнівається у всьому) та Дьюї (деструктивний вундеркінд). Кожна серія — це маленька пригодницька комедія, у якій на початку все йде шкереберть, але любов та сімейні цінності збирають усіх родичів докупи.

Дівчата Гілмор | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Самотня і дуже красива 32-річна жінка виховує таку ж прекрасну 16-річну доньку в маленькому містечку біля Гарварду, де мешкає всього лише 9 тисяч людей. Вони одна одній як сестри, які поділяють та обговорюють усе — від поглядів на життя і смаків у їжі до чоловіків. До речі, надзвичайно теплу атмосферу семи сезонів цього серіалу, який виходив з 2000 по 2007 роки, нещодавно відновила компанія Netflix, замовивши і випустивши продовження історії через 10 років.

Батьківство | Дивитися трейлер

Смішні ситуації, розбиті серця, напружені моменти — усе це про драмеді "Батьківство", яка тільки на перший погляд видається "ще одним серіалом про сімейні турботи". Чоловік, жінка — розлучені, але тримаються разом — і їх четверо дорослих дітей. Подружнє життя, онуки, минулі та майбутні кохання — через усі життєві перипетії сімейка Брейверманів звикла проходити "єдиним фронтом". Динаміка їхніх відносин постійно змінюється (як і в справжньому, позаекранному житті), але міцний фундамент мудрості та любові, цілющі сльози і гумор допомагають героям витримати всі випробування.

Дивовижна місіс Мейзел | Дивитися трейлер

Серіал, події якого розгортаються у 50-х, розповідає про домогосподарку, що відкрила в собі талант стендап-комікині. Дивовижну місіс Мейзел грає Рейчел Броснахан, яка отримала Золотий глобус за найкращу жіночу роль у комедійному серіалі. Із сезона в сезон (а їх вийшло вже три) ми дедалі сильніше закохуємось у головну героїню, яка володіє безумовним комедійним талантом і перетворює все своє життя на матеріал для смішних жартів. Але що більше місіс Мейзел сприяє успіх, то сильніше страждає її особисте життя. Власне, весь серіал присвячений цій тонкій грані між особистим простором і творчістю.

Історичні драми

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Корона | Дивитися трейлер

Розкішний драматичний серіал (на продакшн однієї серії в середньому витрачається 7 мільйонів доларів) про роки царювання британської королеви Єлизавети II. Класична драматургія, трохи розбавлена доречним і стриманим англійським гумором. Величний саундтрек головної теми серіалу від Ганса Циммера. Урочиста атмосфера та пишні вбрання, які компенсуються дуже інтимним "змістом". Усе це робить "Корону" найцікавішим прочитанням новітньої британської історії — вийшло вже три сезони, а всього їх планується шість, тому саме час наздоганяти увесь світ, який підсів на це шоу.

Вікінги | Дивитися трейлер

Епічний серіал, в основу якого покладена сага про життя та подвиги конунга Рагнара Лодброка. Він жив у першій половині 9-го століття й був одним із найвпливовіших воєнних вождів данського племені. "Вікінги", можливо, трохи перебільшують щодо достовірного відтворення скандинавських саг, але це той випадок, коли достовірністю можна знехтувати заради видовища. Автентичність костюмів (можна розгледіти кожну деталь амуніції вікінгів), художня жорстокість і героїчний дух настільки вражають, що звірятися з книжками про Рагнара та його побратимів і ворогів не хочеться.

Дедвуд | Дивитися трейлер

Авторський серіал про жорстокий світ і беззаконня Дикого Заходу від Девіда Мілча — найбільш недооціненого сценариста американського телебачення. "Дедвуд" — повільна, але дуже стильна та достовірна комбінація жанрів вестерну і кримінальної драми. Сюжет заснований на реальних "темних" подіях у містечку Дедвуд в Південній Дакоті. Поблизу золотих копалень розбивається самоорганізований табір, негласним лідером якого є жорстокий власник салуну Ел Сверенджен. Він контролює усе та звик сам встановлювати закони, але місцева влада, зрозумівши перспективи Дедвуду, намагається зломити його і нав’язати свій порядок.

Аббатство Даунтон | Дивитися на Megogo

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Вишукана драма про спадкоємців графа, який загинув на "Титаніку", — улюблений серіал понад 120 мільйонів глядачів у 220 країнах світу. Перша світова війна, технічний прогрес, емансипація жінок та багато інших знакових подій початку 20-го століття розгортаються на тлі мальовничих пейзажів і розкішних декорацій. На окрему згадку заслуговують костюми, максимально наближені до справжнього одягу тогочасної епохи. Десятки престижних нагород та премій, офіційне звання найбільш обговорюваного критиками телесеріалу. І це не кінець, адже нещодавно в українських кінотеатрах відбулась прем’єра повнометражного кінофільму "Аббатство Даунтон".

Гордість та упередження | Дивитися трейлер

Одна з найвдаліших екранізацій однойменного роману Джейн Остін. Вікторіанська Англія. У сім'ї Беннет радість: в найстаршу з п'яти незаміжніх доньок закохується заможний аристократ — містер Чарльз Бінглі, одруження з яким може істотно покращити справи родини. Сестри Чарльза і його ліпший друг, містер Дарсі, обурені вибором брата, адже Джейн бідна, як церковна миша, а її родичів важко назвати вихованими людьми. Але трапляється неймовірне: сам містер Дарсі закохується в Елізабет Беннет, сестру Джейн. Що ж переможе: упередження чи любов?

Медичні серіали

41 серіал для залипання на зимових канікулах

Хаус | Дивитися трейлер

Серіал про Грегорі Хауса – це фундамент більшості сучасних телевізійних проєктів. Один з кількох серіалів (два інші – "Сопрано" і "Загублені"), з яких заведено відраховувати настання так званого "золотої ери телебачення", коли серіали несподівано перевершили в якості провідну голлівудську продукцію.

Головний герой – такий собі Шерлок Голмс від медицини. При цьому, як і Холмс, він – дотепний соціопат із пристрастю до болезаспокійливих. Бувши на чолі команди з діагностики захворювань, він береться лише за найцікавіші випадки. На тлі цього медичного детектива – складні взаємини між членами команди, особистий потяг Хауса до саморуйнування та вічні екзистенційні питання про сенс життя.

Анатомія Грей | Дивитися трейлер

Сюжет серіалу розповідає про трудові будні лікарів та інтернів однієї з міських лікарень Сіетлу. Серед лікарів-початківців опиняється й молода жінка Мередіт Грей. Вона швидко заводить друзів серед таких же лікарів-початківців. Їм належить пройти інтернатуру, кожен день допомагаючи один одному не лише по роботі, а й в особистому житті.

Довготривала медична сага про лікарку, що проходить шлях від інтерна до головного хірурга. Безліч персонажів і непідроблені емоції дозволяють "Анатомії Грей" підтримувати інтерес глядачів (останні сезони дивилися близько семи мільйонів людей). Успіх серіалу допоміг шоураннерці Шонді Раймс запустити ще кілька знакових проєкт ("Скандал", "Як уникнути покарання за вбивство"), що зробило її однією із найвпливовіших жінок сучасного телебачення.

Клініка | Дивитися трейлер

Наприкінці 90-х і на початку 2000-х серед телевізійної аудиторії мали особливий попит медичні серіали, зокрема "Доктор Хаус", "Анатомія Грей" і, звісно ж, головний комедійний ситком того часу – "Клініка". За сюжетом Джон "Джей Ді" Доріан і його найкращий друг Крістофер Терк закінчили медичний університет і влаштовуються на роботу в клініку "Святе серце", де розуміють, як сильно теорія відрізняється від практики. У лікарні вони знаходять нових друзів і нові труднощі як професійного, так і особистого плану, які їм необхідно подолати.

Головний козир "Клініки" криється у персонажах, які після кількох серій стають наче рідними. Ти починаєш впізнавати себе в незграбному, але завжди доброму Джей Ді, хочеш стати таким же класним, як його найкращий друг Терк, закохатися так само сильно, стати краще і знайти з усіма спільну мову. А головне, що кожна серія, як і кожна історія, закінчується простою, але правдивою мораллю. Тож ви не просто дивитиметесь комедійний серіал, а почнете заново вчитися жити й долати труднощі.

Лікарня Нікербокер | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах

Стильна ретродрама Стівена Содерберга, кожен проєкт якого є обов'язковим для перегляду. Він – режисер-хамелеон. Йому підвладний як фільм у будь-якому жанрі, так і масштабний серіал. "Лікарня Нікербокер" – не перший його телевізійний проєкт (до цього була, наприклад, псевдодокументальна голлівудська сатира "Не за сценарієм"), але перший у своєму роді.

Дія відбувається на початку ХХ ст. Лікарі так само борються за життя пацієнтів, але роблять вони це без допомоги високотехнологічного обладнання та антибіотиків, а в ролі швидкої допомоги виступає карета, запряжена кіньми. Це жорстока історія хірурга Джона Текері, який страждає від пристрасті до кокаїну та опіуму. Він застосовує найпередовіші на той час методи лікування, і найчастіше повертає до життя навіть безнадійних пацієнтів.

Медсестра Джекі | Дивитися трейлер

Один із завершальних "медичних" серіалів добірки. Американський телесеріал про важкі будні нью-йоркської медсестри Джекі Пейтон, що поєднує в собі жанри драми та "чорної" комедії. Пілотна серія вийшла в ефір 8 червня 2009 року і стала найуспішнішою прем'єрою за всю історію каналу Showtime, зібравши понад мільйон глядачів.

І знову головний герой – грубий, але талановитий лікар, який ставить інтереси своїх пацієнтів понад усе. Джекі має сім'ю, коханця і залежність від знеболювальних. Вона встановлює у лікарні свої правила і часто переступає через моральні цінності. Але саме тому за її діями та переміщеннями по діагоналях внутрішнього компаса так цікаво спостерігати.

Дитячі мультсеріали

Час пригод | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Хлопчисько на ім’я Фінн і його вірний друг пес Джейк нескінченно втрапляють у пригоди. Нестримна фантазія сценаристів зробила мультик культовим, адже ніколи не можеш передбачити, де опиняться герої в наступні дві хвилини. Та загалом Фінн і Джейк, мешканці чарівної країни Ооо, регулярно рятують Принцесу Жуйку, борються з примхливим Крижаним Королем, який потерпає від самотності й того, що його не розуміє навколишнє середовище. І, звісно, захищають вічні цінності Добра та Справедливості. Серіал чудово розвиває фантазію і допомагає у боротьбі з нав’язливими стереотипами.

Таємниці Гравіті Фолз | Дивитися трейлер

Усім нам відоме це відчуття: настають літні канікули, а тебе відправляють до бабусі на все літо — і прощавайте, друзі, прощавайте, пригоди! Щось схоже сталося з героями цього сюрреалістичного мультику для дітей віком від 3 до 93 років — близнюками Діппером та Мейбл Пайнзами, яких батьки відправили до далекого родича у маленьке містечко Гравіті Фолз. Але згодом виявилося, що на нудьгу в них не буде ані часу, ані можливості — стільки таємниць приховує це непримітне місце. "Гравіті Фолз" поєднує доступний, зрозумілий навіть малюкам сюжет з витонченими деталями (гноми, яких нудить веселкою; невимушені жарти про біогенетику) для більш дорослої публіки.

Життя з Луї | Дивитися трейлер

Виключно позитивний ретро-мультик, якій базується на житті американського стендап-коміка Луї Андерсона. Кожен епізод починається з того, що ми бачимо вже дорослого Луї, якій згадує ту чи іншу історію свого прекрасного дитинства й дорослішання у великій і люблячій родині. Родина Андерсонів складається з нього, 10 братів та сестер, травмованого війною, але справедливого і доброго батька й ніжної матері з великим серцем. Усі вони дуже різні, у кожного члена сім’ї свої проблеми та особливості характеру: мати занадто хвилюється і піклується про інших, з Луї кепкують однолітки через його надмірну вагу, а батько відчуває, що цей світ котиться у пітьму. Але їх тримає разом родинна любов.

Завойовник Зім | Дивитися трейлер

41 серіал для залипання на зимових канікулах: частина перша
undefined

Зім — зеленуватий прибулець з планети Ірк, який опинився на Землі, щоб її завоювати. Він і гадки не має, що ця спецмісія з підкорення нашої блакитної планети — просто привід для інших прибульців, щоб його позбутися. Саме тому Зім із серії в серію намагається видати себе за звичайну "земну" дитину і навіть ходить до школи, де знайомиться з хлопчиком на ім’я Діб — його першим і останнім другом-людиною. Їхня дружба — парадоксальна, але справжня.

Свинка Пеппа | Дивитися на Megogo

Головне анімаційне захоплення наймолодших глядачів, яке викликає подив у батьків. Дорослих можна зрозуміти, але сміливо переконуємо: турбуватись не треба. "Свинка Пеппа" — ідеальний повчальний мультик для дітей, адже руйнує стереотип про "старших і досвідченіших" та "малих і недосвідчених". Уся родина Пеппи, веселого рожевого поросяти, разом потрапляє у пригоди і робить помилки, але завжди знаходить вихід із ситуації. Докладніше про феномен "Свинки Пеппи" читайте в нашому матеріалі "Гід по дитячому контенту: від Біллі Айліш до Майнкрафту".

Читайте також

На початок