Близько 100 дітей з Миколаєва відправили на безкоштовний відпочинок до Закарпаття

Близько 100 дітей з Миколаєва відправили на безкоштовний відпочинок до Закарпаття

Близько 100 дітей з Миколаєва відправили на безкоштовний відпочинок до Закарпаття
Дівчинка. Кадр з відео: Миколаївська міська рада

З Миколаєва за гроші міського бюджету продовжують відправляти дітей вразливих категорій на відновлення. В оздоровчий заклад у Закарпатській області вирушили 97 дітей.

Про це 18 листопада повідомили у пресслужбі Миколаївської міської ради.

Заступниця директора дитячого оздоровчого табору на Закарпатті Єлизавета Пархоменко говорить, що діти отримали позитивні емоції під час першого заїзду.

“Вони (діти — ред.) максимально відпочили за ці два тижні, які перебували у нас. Діти мали змогу погуляти гірськими стежками, подивитись на озера, відвідати різноманітні екскурсії з нашими вожатими. Зараз будемо робити все, щоб і в другому заїзді діти залишилися задоволеними, мали змогу відпочити від постійних сирен і обстрілів та перезавантажитися психічно”, — говорить Єлизавета Пархоменко.

Близько 100 дітей з Миколаєва відправились на безкоштовний відпочинок до Західної України
Єлизавета Пархоменко, Миколаїв. Кадр з відео: Миколаївська міська рада

Загалом з Миколаєва на оздоровленні побували 614 дітей. Насамперед це сироти, діти військовослужбовців, внутрішньо переміщені, такі, що позбавлені батьківського піклування, з багатодітних родин, обдаровані тощо, зазначають у міськраді.

Програма з оздоровлення дітей триває. Аби отримати безкоштовну путівку необхідно звернутися до адміністрації району за місцем проживання. Відпочинок відбувається в таборах Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

Що відомо про оздоровлення дітей

  • 18 серпня 2023 року із Миколаєва за безкоштовними путівками поїхали відпочивати до Львівщини 138 дітей. Це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти захисників-учасників бойових дій, загиблих та зниклих безвісти воїнів, діти з багатодітних сімей, внутрішньо переміщені особи, талановиті і обдаровані тощо.
  • У 2023 році на відпочинок дітей пільгових категорій в бюджеті Миколаєва передбачено 13,8 мільйона гривень. За ці гроші планують придбати 871 путівку.
  • Діти Миколаївської області з родин пільгових категорій можуть відпочити за експериментальною програмою Уряду "Гроші ходять за дитиною". На території Миколаївщини з безпекових питань оздоровчі заклади не працюють у 2023 році, але область увійшла до нового проєкту.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок