Протезують та відновлюють після поранень. Як в одному з медзакладів Дніпра лікують військових

Протезують та відновлюють після поранень. Як в одному з медзакладів Дніпра лікують військових

В одному з медзакладів Дніпра протезують військових. Серед пацієнтів – військовослужбовець Сергій. Йому зробили ендопротезування: встановили штучний колінний суглоб, адже як розповів чоловік Суспільному, понад рік мав проблеми з ногою.

Вже тиждень у медзакладі лікується військовослужбовець Сергій. Він розповів Суспільному: під час служби спав на вологій підлозі. Через це погіршилось здоров’я.

"Я більше як рік мав проблеми з ногою. Воно пішло в нирки, а потім ще додалось постійне вживання знеболювальних", – сказав він.

В одному з медзакладів Дніпра протезують військових
Військовослужбовець Сергій. Фото: Суспільне Дніпро

Чоловік за фахом юрист. З 2014 рік воював в АТО у складі 39 батальйону Тероборони. Після початку повномасштабного вторгнення РФ, Сергій пішов у військкомат. Не дочекавшись призову, вступив до лав добровольчого корпусу. З березня боєць захищав Вугледар та Торецьк. Остання позиція — на Лимано-Куп’янському напрямку.

"Як були під Вугледаром, почали вночі виїжджати. Світло не вмикаємо, повний місяць був. На нас рухалась колона танків, то ми навіть не зрозуміли як ми встигли виїхати", – розказав чоловік.

В одному з медзакладів Дніпра протезують військових
Сергій під час служби. Фото з особистого архіву військвослужбовця Сергія

На початку листопада Сергію зробили ендопротезування: встановили штучний колінний суглоб. За словами лікаря Ігоря, на біль в спині та суглобах внаслідок фізичних навантажень скаржаться багато військових.

"Багато людей хто добровільно йшов туди не самі здорові. Й під час служби у них загострюються ці захворювання. Постійно бігають, навантажені, стрибають. У них це часта проблема", – розповів лікар.

В одному з медзакладів Дніпра протезують військових
Лікар Ігор. Фото: Суспільне Дніпро

Наступного дня після операції військовослужбовець встав на милиці. Як розказав Суспільному чоловік, після відновлення планує повертатися на фронт, де зараз продовжує службу його дружина — військова медикиня.

"Є переживання, вона сьогодні приїхала робила перев’язку — відпустили. Навіть якщо не можна повернутися на першу лінію, завжди можна робити роботу в тилу: паливо хлопцям, боєкомплекти. Є робота, яку також треба виконувати", – сказав Сергій.

За словами лікаря Ігоря, реабілітація військового триватиме від трьох до шести місяців.

Авторка – Поліна Паламарчук.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок