Майже половина росіян хочуть, щоб Путін почав переговори про припинення війни в Україні — опитування

Майже половина росіян хочуть, щоб Путін почав переговори про припинення війни в Україні — опитування

Путін
. Президент Росії Володимир Путін у державній резиденції Ново-Огарьово під Москвою, Росія, 10 квітня 2023 рік. Фото: АР

Близько 48% росіян вважають, що Росії необхідно переходити до мирних переговорів, а 39% висловилися за продовження війни проти України.

Про це свідчать результати телефонного опитування компанії "Російське поле".

Частка прихильників переговорів була найвищою відтоді, як компанія почала моніторинг ставлення до війни у квітні минулого року.

Майже половина опитаних (48%) вважає, що Росії необхідно переходити до мирних переговорів, 39% виступають за продовження військової операції – це максимальний показник серед прихильників переговорів за весь час спостережень. За продовження значно частіше виступають чоловіки та респонденти від 45 років, за переговори – жінки та опитані до 45 років.

Згідно з дослідженням, майже 74% заявили, що підтримають Путіна, якщо він підпише мирну угоду завтра. Не підтримали б таке рішення 18% опитаних. На підтримку "мирного рішення президента" частіше виступають жінки та респонденти до 45 років, проти – чоловіки та опитані від 45 років і старші.

Соціологи зазначають, що показники підтримки мирного рішення Путіна практично досягли найвищого рівня за весь період спостережень, який був зафіксований одразу після початку мобілізації у вересні-жовтні 2022 року.

Крім того, росіянам запропонували оцінити такі варіанти подальших дій Росії під час СВО: наступальні дії, утримання поточних позицій, виведення військ.

Наступальні дії підтримують 60% респондентів, не підтримують чверть опитаних (25%). Трохи вищим є рівень підтримки утримання поточних позицій: 66% підтримують, 20% не підтримують. Виведення військ не підтримує більша частина опитаних (52%), підтримує – майже третину (32%).

Телефонне опитування було проведене 21-29 жовтня серед 1611 осіб. Максимальний розмір помилки із ймовірністю 95% не перевищує 2,45%. Компанія "Русское поле" стверджує, що проводить незалежні опитування, оплачені краудфандингом.

На початок