Пєсков заявив, що Путін набере 90% голосів на виборах у 2024 році, але потім відмовився від своїх слів

Пєсков заявив, що Путін набере 90% голосів на виборах у 2024 році, але потім відмовився від своїх слів

ЗМІ
Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков
Речник президента Росії Дмитро Пєсков. Getty Images

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Володимира Путіна переоберуть на президентських виборах у 2024 році з результатом у понад 90% голосів.

Про це Дмитро Пєсков сказав у коментарі The New York Times.

"Наші президентські вибори – це не зовсім демократія, це дорога бюрократія. Путін буде переобраний наступного року, набравши понад 90% голосів", — сказав Пєсков.

При цьому газета, посилаючись на результати опитування "Левада-центру", зазначає, що популярність Путіна впала єдиний раз у вересні минулого року, коли у Росії було оголошено часткову мобілізацію. За словами директора "Левада-центру" Дениса Волкова, тоді падіння підтримки Володимира Путіна було найбільшим за 30 років опитувань – приблизно з 80% до 50%.

Відтоді рівень підтримки Путіна у РФ повернувся приблизно до 80%, наскільки можна довіряти опитуванням у нинішніх умовах, пише видання.

Пізніше Дмитро Пєсков у коментарі ТАСС заявив, що журналіст The New York Times неправильно інтерпретував його слова, написавши, що Путін набере у 2024 році більш ніж 90% голосів.

"Ні, це неправильно абсолютно інтерпретував автор цієї статті", — сказав Пєсков. Він додав, що справді зустрічався і розмовляв із цим журналістом, і одне з питань стосувалося президентських виборів-2024.

"І відповідь була такою: що рівень консолідації суспільства навколо президента безпрецедентний абсолютно, і вже зараз можна сказати, що, якщо він висуватиметься, то його переоберуть із величезною перевагою", — сказав Пєсков.

3 серпня повідомлялось, що Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт російського президента Володимира Путіна за злочини ПВК "Вагнер".

На початок