У рамках примусової евакуації з Куп'янського району лишилось вивезти ще 26 дітей: їх хочуть евакуювати протягом тижня

У рамках примусової евакуації з Куп'янського району лишилось вивезти ще 26 дітей: їх хочуть евакуювати протягом тижня

268 дітей вивезли у рамках примусової евакуації з населених пунктів Куп'янського району, які перебувають під обстрілами. 26 дітей ще лишилося евакуювати.

Про це Суспільне Харків 15 листопада розказав керівник обладміністрації Олег Синєгубов.

"268 дітей ми вивезли, 26 ще залишаються. Різні підстави. Дехто не хоче виїздити, дехто збирає речі, дехто намагається влаштувати своє майбутнє місце проживання, оскільки не всі звертаються за підтримкою області, мають своє помешкання, але їм потрібно його облаштувати. Вже є, на щастя, ті населені пункти, звідки ми евакуювали всіх дітей. Наприклад, Куп'янськ-Вузловий. Там, за нашою інформацією, немає дітей, які підлягали евакуації", — сказав Синєгубов.

евакуація
Фото: Суспільне Харків

За його словами, примусову евакуацію дітей хочуть завершити за тиждень.

"Ми підходимо індивідуально. Можемо вивезти всі сім'ї за день, але тут маршрути евакуаційні ускладнені, у нас функціонує обмежена кількість переправ по Куп'янську. Ті темпи, які є, показують, що за тиждень маємо евакуацію завершити", — розказав керівник ОВА.

Синєгубов каже, що фактів повернення евакуйованих сімей з дітьми до населених пунктів Куп'янського району не фіксують.

"Люди не повертаються, фактів таких не зафіксовано. Це пов'язано з тим, що по цих населених пунктах тривають щодня обстріли. Випадки, які були по Вовчанському напрямку, коли, наприклад, люди поверталися, було пов'язано зі зменшенням обстрілів, люди відреагували на це ось так. На жаль, ні, воєнна ситуація складна, ворог б'є по населених пунктах, повертатися не можна", — сказав начальник військової адміністрації.

Згідно з рішенням Ради оборони Харківщини, з 10 населених пунктів Куп'янського району оголосили примусову евакуацію дітей 27 жовтня, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок