На Полтавщині за майже пів мільйона гривень ремонтують амбулаторію: що зробили та що залишилося

На Полтавщині за майже пів мільйона гривень ремонтують амбулаторію: що зробили та що залишилося

У селі Маячка Нехворощанської громади ремонтують амбулаторію. Медичні працівники закладу обслуговують населення із чотирьох сіл. Нині у кабінетах роблять ремонт за майже пів мільйона гривень.

В амбулаторії у селі Маячка розпочали ремонт навесні 2023-го. Нині завершили роботи у трьох кабінетах, одному з коридорів, а також зробили санвузол, який до цього був надворі.

Ремонт амбулаторії у селі Маячка на Полтавщині: що зробили
Один із кабінетів у сільській амбулаторії. Суспільне Полтава

Завідувачка амбулаторії Ольга Матвієнко Суспільному розповіла:

"У нас кабінет стоматологічний ― це вже зроблено тут ремонт. Є у планах, щоб відновити стоматологічний кабінет. У нас минулого року тут проживала переселенка з Харкова, вона була хірургом-стоматологом. Приймала дуже багато людей. Але зараз вона повернулася додому. У цьому є потреба у селі".

Окрім Ольги Матвієнко, в амбулаторії працює Сергій Куценко. Суспільному він розповів:

"Ми ведемо щодня прийом. Проводимо маніпуляції, ведення, огляд. А потім за потреби направляємо до лікарів для подальшого обстеження і надання медичної допомоги".

Амбулаторію в селі Маячка Полтавського району відремонтують до кінця 2023-го року
Завідувачка амбулаторії Ольга Матвієнко показує обладнання. Суспільне Полтава

Будівля, у якій розташована амбулаторія, зведена 59 років тому. За майже 30 років, які тут працює Ольга Матвієнко, у закладі не було капітального ремонту, каже жінка:

"У занедбаному стані було приміщення. Звичайна побілка була і панелі. Це ще 1980-х років був ремонт. Ремонту у нас ніякого не було. Своїми силами підфарбовували, підбілювали. Коли дороблять інше крило, ми перейдемо у ті два кабінети, де прийматиме лікар і де я прийматиму щодня".

Майже 500 тисяч гривень із бюджету Нехворощанської ТГ витратили на ремонт амбулаторії у Маячці
Одна з кімнат амбулаторії у Маячці, де поки триває ремонт. Суспільне Полтава

Загалом обслуговують майже 1000 людей із чотирьох населених пунктів. Жителька села Лівенське Ірина Шелемба Суспільному розповіла:

"Дуже шкода, що у нас немає лікаря, який би тут щодня перебував, а так наші працівники дуже чуйно і з відповідальністю ставляться до наших проблем. Якби не було у нас цього закладу, нам би довелося їхати найближче або у Нехворощу, чи Кобеляки, або Нові Санжари. Але ж дороги у нас у жалюгідному стані, і ми б не змогли. Та й не у всіх є транспортний засіб, щоб дістатися".

Ремонт амбулаторії у Маячці: скільки витратили та що зробили на Полтавщині
Приміщення амбулаторії у селі Маячка збудували майже 60 років тому. Суспільне Полтава

Завершити ремонт в амбулаторії планують до кінця року. На роботи спрямували 450 тисяч гривень із бюджету громади, розповіла директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Нехворощанської сільради, якому підпорядковується амбулаторія, Інна Коба.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок