ЗСУ знищили понад 20 одиниць російської техніки та більш як 250 військових РФ на сході

ЗСУ знищили понад 20 одиниць російської техніки та більш як 250 військових РФ на сході

ЗСУ знищили понад 20 одиниць російської техніки та більш як 250 військових РФ на сході
. Фото: Facebook / Генштаб ЗСУ

Російська армія втратила 130 військовослужбовців й 13 зразків військової техніки на Лимано-Куп'янському напрямку та 123 військових й 10 одиниць техніки на Бахмутському напрямку протягом 12 листопада.

Про це розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Він зазначив, що на Лимано-Куп'янському напрямку протягом минулої доби російські війська завдали 7 авіаційних ударів, застосували 6 дронів-камікадзе. 404 обстріли на цій ділянці фронту зафіксовані за добу.

По Бахмутському напрямку армія РФ завдала 5 авіаційних ударів, використовуючи винищувальну авіацію, бомбардувальну авіацію, вертольоти вогневої підтримки, всього 340 разів обстріляли українські позиції, розказав Фітьо. Але українські військовослужбовці знищили 10 одиниць військової техніки, з яких: 1 танк та 123 російських солдати.

"Коли дощ, відповідно, грунт Донбасу, він в'язкий. Це болото, це вода, це сирість. І, звичайно, це не додає швидкості в просуванні. Однак наші хлопці мужньо тримають оборону і відбивають усі атаки ворога і при кращій можливості переходять до атакувальних дій, до покращення свого тактичного становища — це як на Куп'янському напрямку, так і на Лиманському, так і на Бахмутському напрямках. Там, де зараз ворог намагається атакувати і повернути втрачені позиції", — розказав він.

За словами речника, одним із головних завдань українських військ є перебити логістику російської армії, щоб були проблеми з постачанням харчування, води, набоїв, теплих речей.

"Підрозділи, які воюють навпроти нас, це і підрозділи "Шторм", "Шторм-Z", "Шторм-V", і регулярні підрозділи, в яких є багато мобілізованих росіян, вони потрапляють в полон. Є і випадки розстрілу особового складу командирами, є випадки дезертирства. Ці випадки, відповідно, люди втікають поля бою, вони втікають зі зброєю. Це несе небезпеку для цивільного населення на тимчасово окупованих територіях. Є невиконання наказів", — зазначив начальник пресслужби.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок