Раніше заняття проводили у сільраді: у громаді на Буковині відремонтували частину будинку культури для музичної школи

Раніше заняття проводили у сільраді: у громаді на Буковині відремонтували частину будинку культури для музичної школи

Раніше заняття проводили у сільраді: у громаді на Буковині відремонтували частину будинку культури для музичної школи
Учні Кадубовецької музичної школи. Джерело: Чернівецька обласна рада

У Кадубовецькій громаді Чернівецької області учні музичної школи навчаються у новому приміщенні. Для цього відремонтували другий поверх місцевого будинку культури. Загалом у закладі планують зробити громадський простір з бібліотекою та музеєм. Роботи вартують понад мільйон гривень.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова громади Микола Катеринчук.

Раніше діти вчилися у приміщенні сільради

На заняття у Кадубовецьку музичну школу після уроків ходить Володимир Хторак. Хлопець вчиться грати на трубі. Каже, оновлені приміщення комфортніші та краще обладнані.

"На початку війни ми вчилися дистанційно – це для гри на трубі не дуже класно. Потім у будівлі, де у нас сільрада. Зараз дуже комфортно. Ходимо на сольфеджіо. Там поклали великий телевізор у кабінеті, щоб вмикати нам пісні: ми їх слухаємо й розбираємо", – каже учень.

У музичній школі навчаються діти з усієї громади, каже директор закладу Володимир Мулик. Усього школу відвідують понад 70 учнів, яких навчають 13 вчителів. У закладі є відділи народних та духових інструментів, а також фортепіано.

"У нас є філії й у Василеві, і в Хрещатику, і в Репужинцях. Наші учні займають на конкурсах призові місця", – каже Мулик.

Кадубовецька музична школа
Фото: Cуспільне Чернівці

Музична школа у Кадубівцях
Фото: Cуспільне Чернівці

Щоб створити умови для занять з дітьми, за гроші з місцевого бюджету відремонтували другий поверх місцевого будинку культури. Там замінили покрівлю, вікна та двері, а також закупили меблі й техніку. Загалом планують відремонтувати все приміщення закладу, щоб облаштувати там громадський простір, каже голова громади.

Вартість робіт становить понад мільйон гривень, йдеться у тендері на сайті Prozorro. Водночас ця вартість не остаточна, бо планують проводити ще додаткові роботи.

"Цей громадський простір має надавати послуги людям. Музична школа – навчання для дітей. Також наступного року будемо доробляти частину публічної бібліотеки. Ще плануємо облаштувати фоє і зал для читання", – каже Катеринчук.

Будинок культури у Кадубівцях
Будинок культури у Кадубівцях. Фото: Cуспільне Чернівці

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок